Čokoladni kolač s celimi hruškami - Little Kitchen Vibes
Čokoladni kolač s celimi hruškami - Little Kitchen Vibes

Čokoladni kolač s celimi hruškami

Little Kitchen Vibes
Little Kitchen Vibes
Little Kitchen Vibes
Little Kitchen Vibes
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
55
min
Čas peke

Sestavine

  • Bela pirina moka 300 g
  • Pecilni prašek 2 žlički
  • Vanilijev sladkor 1 paket
  • Sol 1 ščepec
  • Kakav 50 g
  • Rjavi sladkor 100 g
  • Ovseno mleko 400 ml
  • Kokosovo olje 100 g
  • Hruške 4

Priprava

01

Suhe sestavine – moko, pecilni prašek, vanilijin sladkor, sol, kakav in sladkor – damo v večjo skledo in premešamo z metlico, da se sestavine dobro premešajo med sabo.

02

Kokosovo olje stopimo.

03

Mleko in stopljeno kokosovo olje prilijemo k suhim sestavinam. Vse skupaj premešamo, a ne preveč, da ne uničimo mehurčkov, ki nastanejo pri stiku pecilnega praška in tekočine. Premešamo toliko, da so vse sestavine enakomerno premešane in da ni v masi nobenih suhih grudic.

04

Hruške umijemo.

05

V podolgovat pekač namestimo papir za peko. Da ostane na mestu, ga pritrdimo s kljukicami, ki jih pred peko obvezno odstranimo.

06

V pekač damo nekaj žlic mase za kolač, da naredimo podlago. Nanjo namestimo hruške. Te se bodo med procesom vlivanja mase v pekač malo prestavljale, a jih bomo na koncu še enkrat namestili. Maso za kolač vlivamo v pekač postopoma. Najbolje je, če si pomagamo z večjo žlico ali zajemalko in maso nalagamo v pekač, jo vlivamo v mesta med hruškami in poskrbimo, da je enakomerno razporejena. Ko nam mase zmanjka, hruške še enkrat popravimo, saj so se verjetno prevrnile.

07

Odstranimo kljukice, če smo jih uporabili in spečemo kolač. Pečemo ga v predogreti pečici na 180°C približno 55 minut. Med peko tu in tam preverimo, če so se hruške slučajno spet prevrnile. V prve pol ure bo kolač začel naraščati, kar lahko povzroči, da se hruške premaknejo. Sredina kolača bo še nekaj časa ostala mehka, skoraj tekoča, tako da lahko hruške ponovno namestimo v pokončen položaj.

08

Ko preteče čas peke, naredimo poskus z zobotrebcem – zobotrebec zapičimo v kolač in ga izvlečemo. Če se je nanj prijelo kaj testa, potem kolač še ni pečen in ga moramo pustiti v pečici še nekaj minut. Če zobotrebec izvlečemo čist, potem je kolač pečen.

09

Ko je kolač pečen, ga damo iz pečice in ga pustimo v pekaču, da se ohladi. Po želji ga lahko potresemo s sladkorjem v prahu. Nato ga odstranimo iz pekača in narežemo na rezine.

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte