Sestavine
Za piškote potrebujemo:
- Polnozrnata moka 240 g
- Pecilni prašek 0.5 zavoja
- Kokosov sladkor 30 g
- Vegansko maslo 40 g
- Sojino mleko 110 ml
- Brusnice 30 g
Za kremo iz indijskih oreščkov potrebujemo:
- Indijski oreščki 120 g
- Kokosov sladkor 1 žlica
- Sol 1 ščepec
Za marmelado potrebujemo:
- Jagode (če nimamo svežih lahko uporabimo tudi zmrznjene) 1 skodelica
- Chia semena 1 žlica
- Limonin sok 0.5 žlice
- Javorjev sirup po okusu
Priprava
Indijske oreščke damo v zmogljiv mešalnik skupaj s sladkorjem in malo vode ravno toliko, da jih lahko zblendamo v gladko kremo. Če nimate močnega mešalnika, lahko indijske oreščke date v kozico z vodo, jih zavrete in kuhate med vrenjem 12 minut, nato odcedite, sperete z hladno vodo, jih prestavite v mešalnik s sladkorjem malo vode in zblendate v gladko zmes. Pazite pri dodajanju vode, da zmes ne bi bila pretekoča.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj.
V mešalnik za testo ali multipraktik damo vse sestavine za testo razen brusnic, premešamo v testo, dodamo brusnice jih vmešamo v testo. Nato z rokami naredimo kroglice iz testa velikosti žogic za ping pong.
Kroglice položimo na peki papir jih rahlo potlačimo po vrhu, med njimi pustimo dovolj prostora saj bodo med peko narasle. Damo v ogreto pečico in pečemo 12 minut do rahlo rumene barve. Pazimo, da jih ne prepečemo, saj bodo postali trdi in suhi. Ko so pečeni, jih damo na rešetko, da se ohladijo.
Medtem, ko se pečejo piškoti, damo jagode v kozico z žlico vode in jih na srednjem ognju kuhamo, da začnejo razpadati. Dodamo chia semena in limono. Med mešanjem kuhamo še 2 minuti, preverimo sladkost in po potrebi dodamo javorjev sirup. Odstavimo iz ognja in pustimo 5 minut, da se zmes povsem zgosti.
Piškotke pazljivo prerežemo na ½ in jih napolnimo s kremo iz indijskih oreščkov in našo hitro marmelado in postrežemo.