45
PT45M min
PT45M min
Čas priprave
45
PT45M min
PT45M min
Čas peke
Sestavine
Za testo
- Ajdova moka 250 g
- Sol 0.5 žličke
- Voda vrela 250 ml
- Pšenična polnovredna moka SPAR NATUR*PUR 50 g
Za nadev
- Sojin tofu SPAR NATUR*PUR 250 g
- Nesladkan sojin jogurt 250 g
- Jabolčni kis 1 žlička
- Limonin sok 1 žlica
- Limonina lupina 0.5 žličke
- Rjavi sladkor 2 žlici
Za omako
- Indijski oreščki 50 g
- Koruzni škrob 2 žlici
- Rjavi sladkor 2 žlici
- Kurkuma 0.25 žličke
- Vanilija po okusu
- Ovseni napitek SPAR VEGGIE 2 skodelici
Priprava
01
Ajdovo moko stresemo v skledo, dodamo sol in premešamo.
02
Moko prelijemo z vrelo vodo, premešamo in pustimo stati 5 minut, da se malo ohladi.
03
Pripravimo nadev. Tofu drobno nadrobimo in zmešamo z vsemi preostalimi sestavinami.
04
Dodamo pšenično moko* in zamesimo testo ter oblikujemo kroglo.
05
Testo razdelimo na pol ter na pomokani površini** razvaljamo na tanek pravokotnik.
06
Nadev premažemo po dveh tretjinah razvaljanega testa.
07
Testo zavijemo v dve ruladi, obe ruladi pa razrežemo na 3 kose.
08
Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija.
09
Pripravimo omako za gratiniranje. Vse sestavine zmeljemo v blenderju, da dobimo gladko zmes.
10
Štruklje zložimo v pekač in prelijemo s pripravljeno omako. Pekač rahlo potresemo, da omaka pronica med štruklje. Pečemo 45 minut pri 200 stopinjah. Ko štruklje vzamemo iz pečice, počakamo vsaj 15 minut, da se malo ohladijo in strdijo.
- Če želimo recept pripraviti brez glutena, pšenično moko izpustimo.
- Najlažje se razvalja na koruznem škrobu.