Humus - Jernej Kitchen

Humus

Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave

Sestavine

  • Vložena čičerika (odcejena) 250 g
  • Česen 1 strok
  • Oljčno olje 2 žlici
  • Limonin sok 2 žlici
  • Sezamova pasta tahini 1 žlica
  • Mleta kumina 0.5 žličke
  • Sol

Priprava

01

Čičeriko, strok olupljnega česna, oljčno olje, limonin sok, tahini in mleto kumino damo v multipraktik ali v sekljalnik. Mešamo približno 5 minut, oziroma tako dolgo, da dobimo gladek namaz.

02

Po okusu dodamo sol in 1–2 žlički vode ter ponovno premešamo. Ko je mešanica gladka, jo prestavimo v poljubno skodelico.

03

Če humus postrežemo takoj, ga pokapljamo z nekaj kapljicami oljčnega olja in žličko sezama. Humus lahko hranimo v zaprti posodi in v hladilniku do 7 dni.