Jabolčna pita z mandljevo skorjo - Little Kitchen Vibes
Zakaj ne vidite vsebine?
Jabolčna pita z mandljevo skorjo - Little Kitchen Vibes

Jabolčna pita z mandljevo skorjo

Little Kitchen Vibes
Little Kitchen Vibes
Little Kitchen Vibes
Little Kitchen Vibes
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
35
min
Čas peke

Sestavine

Testo

  • Pirina moka SPAR NATUR*PUR 250 g
  • Rjavi sladkor 50 g
  • Mandlji SPAR 70 g
  • Vanilijev sladkor 1 zavojček
  • Pecilni prašek 1 žlička
  • Kokosovo olje SPAR NATUR*PUR 100 g
  • Rastlinski jogurt 100 g

Nadev

  • Jabolka 800 g
  • Limonina lupina 1
  • Vanilijev sladoled 1 zavojček
  • Rjavi sladkor 50 g
  • Cimet 3 žličke

Priprava

01

Cele mandlje zmeljemo v moko. Pirino moko, mlete mandlje, sladkor, vanilijev sladkor in pecilni prašek damo v skledo in premešamo z metlico. Nato dodamo kokosovo olje in rastlinski jogurt in pregnetemo, da dobimo kepo mehkega testa. To testo ne bo hrustljava skorjica, ampak bo kanček bolj mehko tudi pečeno.

02

Kepo testa damo na pol. Eno polovico damo na stran, naj počiva na pultu in ne na hladnem. Preostalo polovico namestimo v namaščen pekač za pito. Najlažje je to storiti kar s prsti in dlanmi, tako je najmanj packarije. Testo damo v pečico na 180°C za 13 minut, da se majčkeno speče.

03

Jabolka naribamo kar skupaj z olupkom. Če te olupek moti, lahko jabolka predhodno olupiš. Naribanih jabolk ne ožemamo, saj želimo sočno pito. Jabolkom dodamo svežo limonino lupinico, vanilijev sladkor, sladkor in cimet. Dobro jih premešamo.

04

V tem času bo predpeka testa mimo. Testo vzamemo iz pečice in vanj namestimo jabolčni nadev. Jabolka pritisnemo ob dno, da jih v pekač spravimo čim več.

05

Preostalo polovico testa razdelimo na dele in vsakega zrolamo v tanko kačico. Te kačice položimo na jabolčni nadev v pekaču – 5 vodoravno in 5 navpično. Previdno jih prepletemo, da dobimo mrežo. Po želji lahko pito okrasimo tudi kako drugače ali pa si olajšamo delo in testo samo naribamo po vrhu pite.

06

Tako pripravljeno pito pečemo še vsaj 20 minut na 180°C. Ko je pita zlato rjavo zapečena, jo vzamemo iz pečice in pustimo, da se nekaj minut ohlaja in da se nadev malo usede. Nato jo lahko postrežemo še toplo ali pa pustimo, da se čisto ohladi. Zraven fino paše vanilijev sladoled ali stepena rastlinska smetana.

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>