Kari z rdečo lečo - JernejKitchen
Kari z rdečo lečo - JernejKitchen

Kari z rdečo lečo

Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
50
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Kokosovo maslo ali maslo ghee 1 žlica
  • Čebula 1
  • Korenje 1
  • Sesekljan ingver 1 žlica
  • Česen 3 stroki
  • Čili 0.5
  • Garam masala 1 žlička
  • Kurkuma 0.5 žličke
  • Mleti koriander 1 žlička
  • Sesekljan paradižnik (400 g) 1 pločevinka
  • Rdeča leča 250 g
  • Voda 800 ml
  • Kokosovo mleko 100 g

Priprava

01

Lečo speremo pod vodo, jo damo v skledo in prelijemo z vodo, postavimo na stran.

02

V ponev damo maslo in pristavimo na šibek ogenj, ko se maslo raztopi, dodamo sesekljano čebulo in sesekljano korenje. Pražimo 5 minut. Dodamo sesekljan ingver, sesekljan česen, sesekljan čili ter pražimo še minuto. Začinimo z garam masalo, kurkumo, koriandrom ter pražimo minuto, da začimbe zadišijo.

03

V ponev dodamo sesekljan paradižnik ter odcejano rdečo lečo. Zalijemo z 800ml vode ter pri rahlem vretju kuhamo 45 minut, oziroma tako dolgo, da je leča mehka in kremasta.

04

Zalijemo s kokosovim mlekom, premešamo, solimo in popramo ter odstavimo z ognja. Razdelimo med krožnike ter poljubno postrežemo s sesekljanim koriandrom ali peteršiljem in basmati rižem.