15
PT15M min
PT15M min
Čas priprave
50
PT50M min
PT50M min
Čas kuhanja
Sestavine
- Kokosovo maslo ali maslo ghee 1 žlica
- Čebula 1
- Korenje 1
- Sesekljan ingver 1 žlica
- Česen 3 stroki
- Čili 0.5
- Garam masala 1 žlička
- Kurkuma 0.5 žličke
- Mleti koriander 1 žlička
- Sesekljan paradižnik (400 g) 1 pločevinka
- Rdeča leča 250 g
- Voda 800 ml
- Kokosovo mleko 100 g
Priprava
01
Lečo speremo pod vodo, jo damo v skledo in prelijemo z vodo, postavimo na stran.
02
V ponev damo maslo in pristavimo na šibek ogenj, ko se maslo raztopi, dodamo sesekljano čebulo in sesekljano korenje. Pražimo 5 minut. Dodamo sesekljan ingver, sesekljan česen, sesekljan čili ter pražimo še minuto. Začinimo z garam masalo, kurkumo, koriandrom ter pražimo minuto, da začimbe zadišijo.
03
V ponev dodamo sesekljan paradižnik ter odcejano rdečo lečo. Zalijemo z 800ml vode ter pri rahlem vretju kuhamo 45 minut, oziroma tako dolgo, da je leča mehka in kremasta.
04
Zalijemo s kokosovim mlekom, premešamo, solimo in popramo ter odstavimo z ognja. Razdelimo med krožnike ter poljubno postrežemo s sesekljanim koriandrom ali peteršiljem in basmati rižem.