Korenčkova torta z belo kremo - Little kitchen vibes
Korenčkova torta z belo kremo - Little kitchen vibes

Korenčkova torta z belo kremo

Little Kitchen Vibes
srednje zahtevno
Čas aktivne priprave
50
min
Čas priprave
60
min
Čas peke

Sestavine

  • Polnozrnata moka 250 g
  • Vanilijev sladkor 1 zavoj
  • Pecilni prašek 3 žličke
  • Začimbna mešanica za medenjake 1 žlička
  • Sol 1 ščepec
  • Nasekljani orehi 70 g
  • Datlji 150 g
  • Kokosovo olje 70 g
  • Kokosov jogurt 70 g
  • Voda 150 ml
  • Ovseno mleko 100 ml

Krema:

  • Kokosova smetana za stepanje 200 ml
  • Kokosov jogurt 50 g
  • Začimbna mešanica za medenjake 0.5 žličke

Priprava

01

Najprej namočimo datlje. Damo jih v skodelico in zalijemo s 150 ml vrele vodo.

02

Nato v večjo posodo vsujemo polnozrnato pirino moko in ji dodamo vanilijev sladkor, pecilni prašek, začimbe za medenjake, ščep soli in nasekljane orehe. Vse premešamo in dodamo še nariban korenček. Tudi tega vmešamo med suhe sestavine.

03

V sekalnik ali blender damo namočene datlje (vodo prihranimo za kasneje), kokosovo olje in kokosov jogurt. Zmiksamo, da dobimo gladko maso.

04

Masleno maso damo k suhim sestavinam. Prilijemo še vodo, v kateri so se namakali datlji, in ovseno mleko. Previdno premešamo s kuhalnico. 

05

Maso za torto damo v namaščen pekač, poravnamo in pečemo eno uro na 170° C.

06

Ko je torta pečena, jo pustimo, da se čisto ohladi.

07

Ohlajeni torti odrežemo klobuček, se pravi vrh, da je vrh poravnan. Preostalo torto prerežemo na pol, da dobimo dva sloja.

08

Kokosovo smetano za stepanje, kokosov jogurt in začimbe za medenjake damo v posodo in stepamo tako dolgo, da krema postane čvrsta. Če vidimo, da se krema noče fino strdit (to je odvisno od smetane, ki jo uporabimo), lahko dodamo Kremfix in s tem pripomoremo k čvrsti kremi.

09

Na prvi sloj torte nanesemo dobro polovico kreme in jo enakomerno razmažemo po površini. Na smetano damo drugi sloj torte. Enako ponovimo z drugim slojem torte, za katerega porabimo preostanek kreme.

10

Po želji lahko torto okrasimo s tankimi trakci korenčka, orehi in trobenticami.