Kremna bananina pita brez peke - Little Kitchen Vibes
Zakaj ne vidite vsebine?
Kremna bananina pita brez peke - Little Kitchen Vibes

Kremna bananina pita brez peke

Little Kitchen Vibes
Little Kitchen Vibes
Little Kitchen Vibes
Little Kitchen Vibes
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave
360
min
Čas hlajenja

Sestavine

Piškotna podlaga

 • Digestive piškoti SPAR VITAL 200 g
 • Praženi lešniki (mleti) 50 g
 • Kokosovo olje 110 g

Krema

 • Vanilijev puding SPAR VITAL 1 vrečka
 • Sojin napitek SPAR VEGGIE 400 ml
 • Rjavi sladkor 50 g
 • Lahek kokosov napitek strjen del 200 g
 • Kremfix 1 zavojček

Ostalo

 • Banana 2
 • Lahek kokosov napitek strjen del 200 g
 • Kremfix 1 zavojček

Priprava

01

Najprej skuhamo puding, saj se mora dobro ohladit, preden ga uporabimo naprej. 400 ml sojinega napitka segrejemo v kozici. Navodila na vrečici pudinga pravijo, da se ga skuha v 500 ml mleka, a mi potrebujemo res gost in trden puding, zato uporabimo nekoliko manj sojinega napitka.

02

Medtem v skodelici zmešamo prašek za vanilijev puding, sladkor in 5-6 žlic sojinega napitka. Res dobro premešamo, da ne ostanejo grudice. Ko mleko zavre, vanj vlijemo pudingovo zmes in venomer mešamo z metlico, dokler se puding ne zgosti. Nato kuhamo še minuto ali dve in kozico odstavimo. Kozico takoj pokrijemo s pokrovko, da se na vrhu ne naredi debela strjena plast pudinga. Puding postavimo na stran in ga čez kakšne pol ure ali uro prestavimo v hladilnik, da se res dobro ohladi.

03

Piškote damo v multipraktik ali sekalnik in jih zmeljemo v prah. Mlete piškote prestavimo v večjo skledo. Dodamo jim lešnike in dobro premešamo.

04

Kokosovo olje stopimo in stopljenega prilijemo k piškotom. Vse dobro premešamo, da so vsi piškoti namočeni z oljem.

05

Pekač za pito ali torto premera 26 cm ali več rahlo namastimo. Vanj vsujemo piškotni drobljenec. S pomočjo koščka papirja za peko ga razporedimo po pekaču in ga ob tem nežno pritiskamo ob podlago, da oblikujemo piškotno podlogo, v katero bomo vlili kremo za pito. Na koncu, ko je piškotna podloga že pretežno nameščena – pri tem pazimo, da jo razporedimo tudi po robovih, ne le po dnu -, jo lahko oblikujemo kar s prsti, saj bo tako najlažje. Pekač s piškotno podlogo prestavimo v hladilnik, kjer naj se piškotna podloga dobro strdi.

06

Trdni del kokosovega napitka oz. mleka iz konzerve prestavimo v skledo. Vodo, ki ostane, lahko porabimo v curryju, jutranji ovseni kaši, v palačinkah ipd. Z električnim mešalnikom vmešamo kremo. Med mešanjem dodamo Kremfix, ki bo pomagal strdit kokosovo kremo. Tej kremi nato postopoma dodajamo dobro ohlajen puding in ga vmešavamo v stepeno kokosovo kremo, da dobimo rahlo vanilijevo kremo.

07

To kremo vlijemo na strjeno piškotno podlogo in jo enakomerno razporedimo po pekaču.

08

Banane narežemo na enako debele kolobarje. Kolobarje polagamo v krogih na vanilijevo kremo od največjega navznotr proti najmanjšemu. Če želimo, se lahko krogi in kolobarji nekoliko prekrivajo kot strešniki na strehi.

09

Ko so kolobarji banane nameščeni, stepemo še drug del kokosove kreme. V tega ni nujno dodat Kremfixa, ker bo na vrhu in ni treba, da drži obliko; a ga jaz vseeno vedno dodam, zato ga navajam med sestavinami.

10

Pito lahko po želji okrasimo še z mletimi lešniki. Pripravljeno kremno bananino pito postavimo v hladilnik za nekaj ur ali čez noč, da se ohladi in učvrsti.

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte