Krompirjev golaž - Irispotatolover
Krompirjev golaž - Irispotatolover

Krompirjev golaž

Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
40
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Rastlinska maščoba 2 žlici
  • Srednje velika čebula sesekljana 2
  • Česen sesekljan 2 stroka
  • Paprika v prahu 1 žlica
  • Rdeča paprika narezana na manjše kocke 1
  • Krompir olupljen in narezan na srednje velike kose 500 g
  • Lovorjev list 2
  • Pasiran paradižnik Despar Bio Logico 0.5 steklenice
  • Sol
  • Poper
  • Sveža, sesekljana zelišča timijan, origano, majaron
  • Paradižnikov koncentrat 1 žlica
  • Voda 7 dl
  • Sveže sesekljan peteršilj 1 pest

Priprava

01

V posodi segrejemo rastlinsko maščobo in na njej popražimo čebulo, čez minuto pa dodamo še česen.

02

Potresemo z rdečo papriko v prahu, dobro premešamo in počakamo, da zadiši.

03

Nato primešamo papriko, krompir, lovor, pasiran paradižnik Despar Bio, Logico ter začinimo s soljo in poprom. Dodamo še pest svežih zelišč: timijan, majaron in origano.

04

Prilijemo vodo ter počakamo, da zavre, nato ogenj zmanjšamo in kuhamo še približno pol ure. Če se jed preveč zgosti, preprosto dodamo še malo vode.

05

Tik pred koncem kuhanja dodamo še paradižnikov koncentrat, premešamo, dodatno solimo in popramo ter postrežemo s svežim, sesekljanim peteršiljem.