Marmeladni krapki z lešniki - Nina Kastelic, Leaneen

Marmeladni krapki z lešniki

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
75
min
Čas priprave
14
min
Čas peke

Sestavine

  • Bela gladka moka 250 g
  • Mleti lešniki 50 g
  • Sladkor v prahu 80 g
  • Veganska margarina 180 g
  • Mandljev napitek 2 žlici
  • Marmelada

Priprava

01

Moko pomešamo z mletimi lešniki in sladkorjem v prahu. Dodamo na kocke narezano zmehčano vegansko margarino in mandljevo mleko.

02

Zamesimo gladko piškotno testo. Če je zelo mehko, lahko po potrebi dodamo še kakšno žlico moke.

03

Zavijemo ga v prozorno živilsko folijo in za nekaj ur shranimo v hladilnik, da se ohladi.

04

Iz ohlajenega testa oblikujemo kroglice in v njih s pomočjo male merilne žličke naredimo vdolbinico.

05

Oblikovane piškote polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih pečemo okoli 14 minut pri 180 °C.

06

Če med peko vdolbinica postane slabo vidna, vzamemo malo merilno žličko in jo naredimo še enkrat. To storimo takoj po peki, ko so piškoti še vroči in mehki.

07

Ohlajene piškote napolnimo z marmelado, ki jo prej segrejemo, da postane tekoča. Ko se marmelada ohladi, se spet strdi.

08

Piškote po želji posujemo s sladkorjem v prahu.