30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave
30
PT30M min
PT30M min
Čas peke
Sestavine
Za pecivo
- Bela pšenična moka SPAR NATUR*PUR 200 g
- Pecilni prašek 2 žlički
- Matcha 3 žličke
- Rjavi sladkor 50 g
- Vanilijev sladkor 1 paket
- Kokosovo olje SPAR NATUR*PUR 70 g
- Ovseni napitek 200 ml
- Kokosov jogurt 80 g
Za kremo
- Kokosovo mleko S-BUDGET 400 g
- Jagode SPAR 150 g
- Rjavi sladkor 30 g
- Kremfix 2 vrečki
Priprava
01
Najprej v večjo skledo presejemo moko, pecilni prašek in matcho. Nato dodamo še vanilijev in rjav sladkor. Vse skupaj premešamo z metlico, da se sestavine enakomerno razporedijo.
02
Kokosovo olje stopimo. K njemu prilijemo ovseno mleko in dodamo še kokosov jogurt. Vse dobro premešamo z metlico.
03
Mokre sestavine dodamo k suhim in rahlo premešamo, da se sestavine med sabo povežejo, a mase vseeno ne premešamo preveč.
04
Maso za biskvit vlijemo v pekač, v katerega smo prej namestili papir za peko. Biskvit poravnamo in pečemo v predogreti pečici na 180°C približno 30 minut.
05
Medtem ko se biskvit peče, pripravimo jagode. Narežemo jih na majhne koščke. Te koščke damo v kozico, jim dodamo sladkor in segrevamo, da se zmehčajo. Nato jih prestavimo v blender, zmiksamo in ponovno prestavimo v kozico. Zdaj jih kuhamo še kakih 10-15 minut, da izhlapi čim več vode. Nato jagodno kremo pustimo, da se dobro ohladi. Če bo topla, bo stopila smetano, h kateri bomo jagode dodali.
06
Ko je biskvit pečen, ga vzamemo iz pečice in tudi biskvit pustimo, da se dodobra ohladi, sicer se bo jagodna krema stopila, ko jo bomo nanesli nanj.
07
Med ohlajanjem jagodne kreme in biskvita pripravimo kremo. Zanjo uporabimo trd del kokosovega mleka, kar bo naša smetana. Na hitro ga malo zmiksamo z električnim mešalnikom; to naj traja le par sekund. Da bo bolj čvrst, mu dodamo kremfix. Po potrebi uporabimo eno ali dve vrečici, kolikor presodimo, da potrebujemo kremfixa glede na konsistenco kokosove kreme.
08
Nato v kokoosovo kremo dodamo še ohlajeno jagodno kremo. Rahlo jo vmešamo z električnim mešalnikom. Kokosova krema je bolj nežna od navadne smetana za stepanje in ne potrebuje dolgo časa, da se stepe. Če bi jo stepali predolgo, se loči na vodo in maščobo in z našo kremo ne bi bilo nič.
09
Po potrebi kremo postavimo v hladilnik, medtem ko čaka, da bo biskvit čisto ohlajen.
10
Ohlajen biskvit prestavimo na servirni krožnik. Na debelo ga premažemo s kremo. Po želji ga lahko okrasimo še s svežimi jagodami.