Obrnjena ananasova tortica - Little Kitchen Vibes
Obrnjena ananasova tortica - Little Kitchen Vibes

Obrnjena ananasova tortica

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
30
min
Čas peke

Sestavine

  • Pirina polnozrnata moka 200 g
  • Bela moka 100 g
  • Pecilni prašek 2 žličke
  • Vanilijev sladoled 1 zavoj
  • Rjavi sladkor 40 g
  • Soli ščepec
  • Nariban kokos 30 g
  • Rezine ananasa v konzervi 1
  • Mleko 100 ml
  • Sok iz ananasovega kompota 200 ml
  • Kokosovo olje 70 g

Priprava

01

Polnozrnato in belo moko damo v večjo skledo in dodamo še pecilni prašek, vanilijev sladkor, sol, rjavi sladkor in riban kokos. Vse premešamo z metlico, da se sestavine enakomerno razporedijo.

02

V lončku stopimo kokosovo olje, če ni od vročine že tekoče.

03

Zdaj v ločeno posodo dodamo ovseno mleko in k njemu prilijemo stopljeno kokosovo olje.

04

Konzervo rezin ananasa odpremo in iz nje poberemo vse rezine. Damo jih na stran in tekočino prilijemo k mokrim sestavinam za tortico.

05

Nekaj rezin ananasa položimo na dno namaščenega pekača, preostanek rezin pa narežemo na koščke.

06

Mokre sestavine prilijemo k suhim in rahlo premešamo.

07

Narezan ananas dodamo k masi za tortico in koščke previdno vmešamo vanjo.

08

Maso po žlicah preložimo iz sklede v pekač. Nežno jo poravnamo, da prekrijemo vso dno pekača.

09

Tortico pečemo na 180°C približno 25-30 minut. Preden jo vzamemo iz pečice z zobotrebcem preverimo, če je v sredi pečena.