Sestavine
- Pirina polnozrnata moka 200 g
- Bela moka 100 g
- Pecilni prašek 2 žličke
- Vanilijev sladoled 1 zavoj
- Rjavi sladkor 40 g
- Soli ščepec
- Nariban kokos 30 g
- Rezine ananasa v konzervi 1
- Mleko 100 ml
- Sok iz ananasovega kompota 200 ml
- Kokosovo olje 70 g
Priprava
01
Polnozrnato in belo moko damo v večjo skledo in dodamo še pecilni prašek, vanilijev sladkor, sol, rjavi sladkor in riban kokos. Vse premešamo z metlico, da se sestavine enakomerno razporedijo.
02
V lončku stopimo kokosovo olje, če ni od vročine že tekoče.
03
Zdaj v ločeno posodo dodamo ovseno mleko in k njemu prilijemo stopljeno kokosovo olje.
04
Konzervo rezin ananasa odpremo in iz nje poberemo vse rezine. Damo jih na stran in tekočino prilijemo k mokrim sestavinam za tortico.
05
Nekaj rezin ananasa položimo na dno namaščenega pekača, preostanek rezin pa narežemo na koščke.
06
Mokre sestavine prilijemo k suhim in rahlo premešamo.
07
Narezan ananas dodamo k masi za tortico in koščke previdno vmešamo vanjo.
08
Maso po žlicah preložimo iz sklede v pekač. Nežno jo poravnamo, da prekrijemo vso dno pekača.
09
Tortico pečemo na 180°C približno 25-30 minut. Preden jo vzamemo iz pečice z zobotrebcem preverimo, če je v sredi pečena.