20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
30
PT30M min
PT30M min
Čas kuhanja
Sestavine
- Rastlinska maščoba 2 žlici
- Čebula 2 kosa
- Česen 2
- Dimljena paprika 2 žlički
- Korenje 2 kosa
- Paradižnikova pasata rustica SPAR NATUR*PUR 400 g
- Rjavi fižol (iz pločevinke) 500 g
- Sol
- Poper
- Majaron
- Lovorjev list
- Drobnjak
- Peteršilj
- Bio testenine SPAR NATUR*PUR 150 g
Priprava
01
Na rastlinski maščobi pri nizki temperaturi nekaj minut pražimo nasekljano čebulo. Ko zadiši, jo potresemo z dimljeno papriko in dobro premešamo.
02
Dodamo nasekljan česen ter na kocke narezan korenček. Vse skupaj kratek čas pražimo, nato pa primešamo paradižnikovo omako.
03
Polovico fižola dodamo v lonec celega, drugo pa dobro pretlačimo z vilicami ter ga primešamo zelenjavi. Dodamo še sol, poper, majaron in lovorjev list.
04
Kuhamo vse dokler se korenček ne zmehča, to je približno 30 minut. Vmes večkrat premešamo in dodajamo vodo, glede na to, koliko se jed med kuhanjem gosti.
05
Bio testenine skuhamo posebej po navodilih z embalaže in jih dodamo v lonec šele ob koncu kuhanja ter dobro premešamo.
06
Preden postrežemo po okusu dodatno začinimo s poprom in soljo, na koncu pa lahko jed potresemo še s sesekljanim drobnjakom ali peteršiljem.