Pastičo - Irispotatolover

Pastičo

Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
30
min
Čas kuhanja
30
min
Čas peke

Sestavine

Omaka:

  • Testenine 500 g
  • Čebula (nasekljana) 2
  • Česen (nasekljan) 4 stroki
  • Omaka bolognese SPAR Veggie 280 g
  • Paradižnikova omaka 500 ml
  • Sol
  • Poper
  • Dimljena paprika v prahu
  • Sveže sesekljan peteršilj
  • Majaron
  • Timijan
  • Rastlinska maščoba

Bešamel:

  • Olivno olje 3 žlice
  • Bela moka 2 žlici
  • Ovseni napitek SPAR Veggie 280 ml
  • Muškatni orešček 1 ščepec

Domač veganski parmezan:

  • Indijski oreščki SPAR Natur*pur 100 g
  • Kvasni kosmiči 3 žlice
  • Sol 0.75 žličke
  • Česen v prahu 0.25 žličke

Priprava

01

Testenine skuhamo po navodilih z embalaže.

02

Na rastlinski maščobi prepražimo sesekljano čebulo in česen ter dodamo omako SPAR Veggie bolognese.

03

Mešamo in pražimo ter čez nekaj minut primešamo še paradižnikovo omako ter sol, poper, dimljeno papriko in peteršilj, majaron in timijan.

04

Omaka naj se kuha približno 20 minut na majhnem ognju.

05

V manjšem loncu pripravimo bešamel: olivnemu olju počasi dodamo moko in na šibkem ognju ves čas mešamo, da zmes postane gladka. Postopoma dodajamo topel ovseni napitek SPAR Veggie ter muškatni orešček in nadaljujemo z mešanjem, dokler se bešamel ne zgosti.

06

V zmogljivem mikserju zmešamo indijske oreščke SPAR Natur*Pur, sol, poper in kvasne kosmiče, ki parmezanu dajo sirast okus.

07

Pečico segrejemo na 200 °C. Dno pekača premažemo z malo omake bolognese, nato dodamo kuhane testenine, omako bolognese in bešamel, na koncu vsako plast potresemo z domačim veganskim parmezanom. Nadaljujemo, vse dokler ne porabimo vseh sestavin.

08

Pečemo približno pol ure in postrežemo.