Sestavine
- Ovseni kosmiči 60 g
- Pecilni prašek 5 g
- Sol 1 ščepec
- Lanena semena 10 g
- Javorjev sirup 10 g
- Banana 1
- Mandljev napitek 140 ml
- Sveže jagode 120 g
- Jagodna čokolada Veganz 10 g
Priprava
01
Ovsene kosmiče, pecilni prašek, sol, laneno seme, javorjev sirup, banano in mandljev napitek damo v električni mešalnik ter zmešamo v gladko zmes.
02
Jagode narežemo na majhne koščke in jih 100 g nežno vmešamo v maso, tako da ostanejo cele.
03
Zmes vlijemo v poljuben modelček za peko, dodamo koščke čokolade ter preostanek narezanih jagod.
04
Pečemo 25 minut v predhodno segreti pečici na 180 °C.
Nasvet!
Kašo lahko uživamo toplo ali hladno. Sveže pečena je zelo kremasta, če jo pustimo, da se ohladi pa postane bolj kompaktna.