
PT20M min
PT30M min
PT8M min
Sestavine
- Korenje (na drobno nasekljano) 2
- Zelena (na drobno nasekljana) 2 stebli
- Rdeča čebula (na drobno nasekljana) 1
- Bio paradižnikova pasata SPAR NATUR*PUR 1 steklenica
- Paradižnikova mezga ali koncentrat 1 žlica
- Veganske kroglice Garden Gourmet 1 paket
- Peresniki 300 g
- Veganski sir 150 g
- Origano 1 žlička
- Bazilika 1 žlička
- Ekstra deviško olivno olje 2 žlici
- Sol po okusu
- Poper po okusu
- Groba morska sol 1 žlica
Priprava
Pečico prižgemo in nastavimo na 180 stopinj.
Na ogenj postavimo velik lonec poln vode in vanj stresemo zvrhano žlico soli. Vodo na visokem ognju zavremo.
V večji kozici na srednje velikem ognju segrejemo olivno olje, dodamo korenček, zeleno in čebulo in dobro premešamo. Pokrijemo in pražimo na nizkem ognju 10 minut, vmes pa večkrat premešamo.
Medtem ko se zelenjava praži pripravimo pekač in ga obložimo s peki papirjem. V njem razporedimo veganske kroglice, ki jih pečemo na 180 stopinjah 12 minut.
Po desetih minutah še enkrat premešamo zelenjavo, ji dodamo paradižnikovo mezgo ali koncentrat in ponovno premešamo. Dodamo baziliko, origano in prilijemo pasato. Vse skupaj dobro premešamo in kuhamo na nizkem ognju še 10 minut, da se omaka malo zgosti. Solimo in popramo po okusu.
Ko voda zavre vanjo stresemo peresnike in jih kuhamo po navodilu na embalaži.
Po 12 minutah pečene veganske kroglice vzamemo iz pečice in jih damo v paradižnikovo omako, dobro premešamo in kuhamo še 3 minute.
Ko so peresniki kuhani jih odcedimo, jih stresemo v paradižnikovo omako s kroglicami in vse dobro premešamo.
Peresnike z omako prestavimo v srednje velik pekač, posujemo z veganskim sirom in v pečici na 180 stopinjah pečemo približno 6 do 8 minut oziroma tako dolgo, da se sir raztopi.
Še vroče postrežemo.