20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
45
min
min
Čas vzhajanja
40
PT40M min
PT40M min
Čas peke
Sestavine
TESTO:
- Pirina moka 500 g
- Suhi kvas 7 g
- Kokosov sladkor 60 g
- Mandljev napitek 250 ml
- Kokosovo olje 50 g
MAKOV NADEV:
- Mak 200 g
- Kokosov sladkor 75 g
- Mandljev napitek 200 ml
- Vanilijev ekstrakt 1 žlička
- Cimet 1 žlička
- Malinova marmelada 350 g
Priprava
TESTO:
01
V posodo damo moko, kvas in sladkor ter premešamo.
02
Dodamo mlačen mandljev napitek in kokosovo olje, zmešamo ter pregnetemo.
03
Testo pokrijemo in pustimo počivati na toplem vsaj 45 minut.
MAKOV NADEV:
01
Za makov nadev v posodi zmešamo mak, kokosov sladkor, vaniljev ekstrakt in cimet.
02
Nato prelijemo z vrelim mandljevim napitkom ter dobro premešamo.
POTICA:
01
Na pomokani površini razvaljamo vzhajano testo v obliko pravokotnika.
02
Celotno testo najprej premažemo z marmelado, nato pa še z makovim nadevom.
03
Testo tesno zvijemo v rolo, nato pa jo iz sredine navzven prerežemo (iz obeh strani).
04
Oba prerezana dela prepletamo in pazimo, da je prerezana stran obrnjena navzgor.
05
Robova na koncu združimo, da oblikujemo venec.
06
Pečemo 40 minut v predhodno segreti pečici na 180 °C.
07
Ko je pečeno, pustimo, da se malo ohladi nato pa posujemo s sladkorjem v prahu.