PT45M min
Sestavine
- Pšenična moka SPAR NATUR*PUR 480 g
- Sol 2 ščepca
- Voda 180 ml
- Olivno olje 3 žlice
- Rastlinska maščoba 2 žlici
- Veganski koščki (nadomestek piščanca) 140 g
- Rdeča čebula sesekljana 1
- Šampinjoni narezano na tanko 5
- Rdeča paprika narezano na tanko 1
- Zelena paprika narezano na tanko 1
- Koruza SPAR NATUR*PUR 170 g
- Rdeč fižol SPAR NATUR*PUR 400 g
- Sol
- Poper
- Dimljena paprika
Priprava
V večjo posodo presejemo moko ter ji dodamo sol, vodo in olivno olje. Dobro premešamo, nato pa maso prestavimo na pomokano kuhinjsko površino in začnemo gnesti z rokami. Če se testo prijema na prste, dodamo še nekaj moke, če pa je presuho, primešamo še žlico ali dve vode. Pustimo, da masa počiva približno 10 minut.
Testo razdelimo na 8 ali več delov, nato pa z valjarjem razvaljamo vsako tortiljo posebej. Poskusimo oblikovati okrogle tortilje, a ne bo popolnoma nič narobe, če bo vsaka drugačne oblike.
Ponev premažemo z olivnim oljem in tortilje pečemo na srednjem ognju približno 1 minuto na vsaki strani, vse dokler se ne obarvajo svetlo rumeno.
Veganske koščke Spar Veggie približno 3 minute pražimo na žlici rastlinske maščobe. Ves čas mešamo, nato pa jih odstavimo.
V ponvi prepražimo čebulo in dodamo vso ostalo zelenjavo: najprej gobe in papriko, po nekaj minutah pa še koruzo in fižol ter začimbe po okusu. Ves čas mešamo, čez približno 5 minut pa dodamo še prepražene veganske koščke Spar Veggie.
Postrežemo v pšenični tortilji, z veganskim nacho sirom in skledo solate.