Pšenične tortilje z nadevom - Irispotatolover

Pšenične tortilje z nadevom

Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

  • Pšenična moka SPAR Natur*pur 480 g
  • Sol 2 ščepca
  • Voda 180 ml
  • Olivno olje 3 žlice
  • Rastlinska maščoba 2 žlici
  • Veganski koščki (nadomestek piščanca) 140 g
  • Rdeča čebula sesekljana 1
  • Šampinjoni narezano na tanko 5
  • Rdeča paprika narezano na tanko 1
  • Zelena paprika narezano na tanko 1
  • Koruza SPAR Natur*pur 170 g
  • Rdeč fižol SPAR Natur*pur 400 g
  • Sol
  • Poper
  • Dimljena paprika

Priprava

01

V večjo posodo presejemo moko ter ji dodamo sol, vodo in olivno olje. Dobro premešamo, nato pa maso prestavimo na pomokano kuhinjsko površino in začnemo gnesti z rokami. Če se testo prijema na prste, dodamo še nekaj moke, če pa je presuho, primešamo še žlico ali dve vode. Pustimo, da masa počiva približno 10 minut.

02

Testo razdelimo na 8 ali več delov, nato pa z valjarjem razvaljamo vsako tortiljo posebej. Poskusimo oblikovati okrogle tortilje, a ne bo popolnoma nič narobe, če bo vsaka drugačne oblike.

03

Ponev premažemo z olivnim oljem in tortilje pečemo na srednjem ognju približno 1 minuto na vsaki strani, vse dokler se ne obarvajo svetlo rumeno.

04

Veganske koščke Spar Veggie približno 3 minute pražimo na žlici rastlinske maščobe. Ves čas mešamo, nato pa jih odstavimo.

05

V ponvi prepražimo čebulo in dodamo vso ostalo zelenjavo: najprej gobe in papriko, po nekaj minutah pa še koruzo in fižol ter začimbe po okusu. Ves čas mešamo, čez približno 5 minut pa dodamo še prepražene veganske koščke Spar Veggie.

06

Postrežemo v pšenični tortilji, z veganskim nacho sirom in skledo solate.

Deli