Rabarbarina galetta z robidami in kardamomom - Little Kitchen Vibes
Rabarbarina galetta z robidami in kardamomom - Little Kitchen Vibes

Rabarbarina galetta z robidami in kardamomom

Little Kitchen Vibes
Little Kitchen Vibes
Little Kitchen Vibes
Little Kitchen Vibes
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
30
min
Čas peke

Sestavine

Sestavine za testo:

  • Bela pirina moka SPAR NATUR*PUR 100 g
  • Pirina polnozrnata moka SPAR NATUR*PUR 80 g
  • Vanilijev sladkor 1 zavojček
  • Sol 1 ščepec
  • Rjavi sladkor SPAR 25 g
  • Kokosovo olje SPAR NATUR*PUR 90 g

Sestavine za rabarbarin nadev:

  • Rabarbara 500 g
  • Robide 200 g
  • Rjavi sladkor SPAR 70 g
  • Kardamom 1 žlička

Priprava

01

V skledo damo belo pirino moko in polnozrnato pirino moko, h katerima dodamo vanilijev sladkor, sol in rjav trsni sladkor. Dodamo še kokosovo olje in vse fino pregnetemo, da dobimo mehko kroglo testa. Testo pustimo v posodi, ki jo postavimo na pult, kjer naj počaka, da jo ponovno uporabimo. Testo bo zelo rahlo in mehko, zato z njim ravnamo nežno, tako med valjanjem, kot med zlaganjem. Zaradi rahlosti je pečeno še toliko boljše za pojest.

02

Nato se lotimo rabarbare – olupimo jo, narežemo na koščke, dolge približno 1 cm, in prestavimo v večjo skledo. Rabarbari dodamo rjav sladkor, robide in kardamom. Dobro premešamo.

03

Na pult položimo sloj papirja za peko in ga pomokamo. Nanj položimo testo in tudi tega pomokamo. Čezenj damo še en sloj papirja za peko in testo med obema papirjema razvaljamo v velik krog. Tak način valjanja testa za pito omogoča, da naša delovna površina ostane pretežno čista, valjar pa se sploh ne umaže.

04

Testo skupaj s papirjem postavimo v pekač. Gornji sloj papirja odstranimo in na sredo testa naložimo rabarbarin nadev. Okoli pustimo nekaj centimetrov debel rob, ki ga previdno zavihamo proti notranjosti galette. Sok, ki steče iz sredine, namažemo po robu in rob posujemo z rjavim sladkorjem.

05

Pito pečemo 30 minut na 180°C. Ko je pečena, jo nekaj minut pustimo, da se malo uleže.

06

Postrežemo jo toplo ali hladno (najbolje se drži skupaj hladna), morda tudi s kepico sladoleda in to je to! Uživajte!

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>