Riževi zavitki z zelenjavo in tofujem - Lidija Subašič
Zakaj ne vidite vsebine?

Riževi zavitki z zelenjavo in tofujem

Lidija Subašič
Lidija Subašič
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Rižev papir 5 kosov

NADEV:

  • Čebula ali mlada čebula 1
  • Šampinjoni 4
  • Česen 2 stroka
  • Ingver 1 cm
  • Zelje (malo)
  • Korenje 1
  • Sol
  • Poper
  • Sezamovo olje
  • Sezam
  • Tofu
  • Sojina omaka

OMAKA:

  • Arašidovo maslo 2 žlici
  • Sojina omaka 2 žlici
  • Rižev kis 1 žlica
  • Česen 1 strok
  • Ingver (malo)
  • Limonin sok 1 žlička
  • Voda 1 žlica

Priprava

01

Najprej se lotimo zelenjavnega nadeva: na sezamovem olju prepražimo čebulo in ji dodamo narezane gobice. Ko se gobice razpustijo, dodamo še česen in ingver, da zadišita.

02

Zelje in korenje samo na hitro obdelamo na ognju s čebulo in gobicami (želimo ohraniti hrustljavost).

03

Tofu narežemo na rezine in ga prepražimo na olju, da dobi lepo zlatorjavo barvo. Odstavimo z ognja in zalijemo s cca 2 JŽ sojine omake (pazite, zelo cvrči).

04

Za omako vse sestavine zmešamo v posodi in po potrebi dodamo malo vode.

05

Rižev papir namočimo za nekaj minut v vodo, da postane mehak in upogljiv.

06

Vsak list napolnimo z zelenjavo, dodamo tofu, posujemo s sezamom in zavijemo.

07

Zavitke zapečemo na ponvi in postrežemo še tople z arašidovo omako.

Nagradna igra

Lov na besedni zaklad je nazaj! V SPAR plus aplikaciji poiščite nagradno igro SPARBECEDA, sestavite čim več besed in zadenite SPAR darilne kartice v vrednosti 100 €.

Več