
25
PT25M min
PT25M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
- Rižev papir 5 kosov
NADEV:
- Čebula ali mlada čebula 1
- Šampinjoni 4
- Česen 2 stroka
- Ingver 1 cm
- Zelje (malo)
- Korenje 1
- Sol
- Poper
- Sezamovo olje
- Sezam
- Tofu
- Sojina omaka
OMAKA:
- Arašidovo maslo 2 žlici
- Sojina omaka 2 žlici
- Rižev kis 1 žlica
- Česen 1 strok
- Ingver (malo)
- Limonin sok 1 žlička
- Voda 1 žlica
Priprava
01
Najprej se lotimo zelenjavnega nadeva: na sezamovem olju prepražimo čebulo in ji dodamo narezane gobice. Ko se gobice razpustijo, dodamo še česen in ingver, da zadišita.
02
Zelje in korenje samo na hitro obdelamo na ognju s čebulo in gobicami (želimo ohraniti hrustljavost).
03
Tofu narežemo na rezine in ga prepražimo na olju, da dobi lepo zlatorjavo barvo. Odstavimo z ognja in zalijemo s cca 2 JŽ sojine omake (pazite, zelo cvrči).
04
Za omako vse sestavine zmešamo v posodi in po potrebi dodamo malo vode.
05
Rižev papir namočimo za nekaj minut v vodo, da postane mehak in upogljiv.
06
Vsak list napolnimo z zelenjavo, dodamo tofu, posujemo s sezamom in zavijemo.
07
Zavitke zapečemo na ponvi in postrežemo še tople z arašidovo omako.