40
PT40M min
PT40M min
Čas priprave in pečenja
Sestavine
Za palačinke
- Špinača 60 g
- Sojino mleko SPAR VEGGIE 150 ml
- Pšenična moka SPAR NATUR*PUR 200 g
- Sojino mleko SPAR VEGGIE 350 ml
- Sol 0.5 žličke
Za nadev
- Humus SPAR VEGGIE
- Dimljen Tempeh 100 g
- Sojina omaka 1 žlica
- Zelje 100 g
- Grah SPAR NATUR*PUR 0.5 konzerva
- Redkvice sveže 6
- Mlada čebula šop
Priprava
01
Svežo špinačo zmiksamo z nekaj mleka v gladko zmes, približno kot smoothie. V večjo skledo damo moko, prilijemo špinačno zmes, dodamo še preostalo mleko, solimo in dobro premešamo.
02
Dimljen tempeh narežemo na majhne palčke in mariniramo v kančku sojine omake. Pustimo nekaj minut, da se marinira.
03
Zelje narežemo na tanke trakce. Po želji ga lahko zamenjamo s kako drugo zelenolistno zelenjavo. Redkvice umijemo in narežemo na tanke trakce. Špinača in redkvice so trenutno sezonske in jih lahko naberemo tudi na vrtu ali dobimo na lokalni kmetiji. Mlado čebulo prav tako narežemo na tanke krogce.
04
Palačinke spečemo na ponvi s premazom proti prijemanju. Po potrebi uporabimo kanček olja. Masa bo precej gosta, a bo palačinke zaradi tega lažje obračat.
05
Tempeh popečemo, saj ga je treba toplotno obdelat. Lahko ga popečemo tudi na ponvi, na kateri smo prej pekli palačinke.
06
Ko je vse pripravljeno, sestavimo naše slane zelene palačinke. Na palačinko namažemo humus ali drobnjakov namaz. Dodamo popečen tempeh, pa sladek grah, nekaj svežega zelja, dodamo še nekaj rezin svežih redkvic in mlado čebulo.
07
Te slane zelene palačinke so odlična ideja za brunch ali lahko popoldansko kosilo.