PT30M min
min
Sestavine
Nadev
- Rdeča paprika 70 g
- Čebula 50 g
- Por 40 g
- Veganski koščki (nadomestek piščanca) SPAR VEGGIE 140 g
- Sladka paprika v prahu 1 žlička
- Sol 1 žlička
- Poper 0.5 žlička
- Kajenski poper 0.5 žlička
- Česen v prahu 1 žlička
- Voda 180 ml
- Mešanica basmati riž s kvinojo in lečo 60 g
Ostalo
- Solata 9 listov
- Sezam 10 g
- Indijski oreščki 30 g
- Sojina omaka
Priprava
Čebulo in por olupimo ter nasekljamo na drobne koščke, papriko pa narežemo na majhne kocke.
Pripravljeno zelenjavo damo skupaj z vsemi ostalimi sestavinami (veganskimi koščki, začimbami in vodo) v ponev, premešamo in zavremo.
Ko omaka zavre, jo na zmernem ognju kuhamo 15-20 minut, da se zelenjava zmehča.
Nato dodamo kuhano mešanico riža, leče in kvinoje, dobro premešamo in vse skupaj pražimo še 5 minut, da izhlapi vsa odvečna voda.
Sezam in indijske oreščke nekaj sekund pražimo v vroči ponvi, da dobijo zlato barvo.
Solato razdelimo na liste, jih operemo in osušimo. Nato vsak list napolnimo z nadevom, povrhu pa posujemo pražen sezam in indijske oreščke.
Zraven postrežemo sojino omako, v katero namakamo solatne skodelice.