Solatne skodelice - Vegan harmony

Solatne skodelice

The Vegan Harmony
The Vegan Harmony
enostavno
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
20
min
Čas kuhanja

Sestavine

Nadev

  • Rdeča paprika 70 g
  • Čebula 50 g
  • Por 40 g
  • Veganski koščki (nadomestek piščanca) SPAR Veggie 140 g
  • Sladka paprika v prahu 1 žlička
  • Sol 1 žlička
  • Poper 0.5 žlička
  • Kajenski poper 0.5 žlička
  • Česen v prahu 1 žlička
  • Voda 180 ml
  • Mešanica basmati riž s kvinojo in lečo 60 g

Ostalo

  • Solata 9 listov
  • Sezam 10 g
  • Indijski oreščki 30 g
  • Sojina omaka

Priprava

01

Čebulo in por olupimo ter nasekljamo na drobne koščke, papriko pa narežemo na majhne kocke.

02

Pripravljeno zelenjavo damo skupaj z vsemi ostalimi sestavinami (veganskimi koščki, začimbami in vodo) v ponev, premešamo in zavremo.

03

Ko omaka zavre, jo na zmernem ognju kuhamo 15-20 minut, da se zelenjava zmehča.

04

Nato dodamo kuhano mešanico riža, leče in kvinoje, dobro premešamo in vse skupaj pražimo še 5 minut, da izhlapi vsa odvečna voda.

05

Sezam in indijske oreščke nekaj sekund pražimo v vroči ponvi, da dobijo zlato barvo.

06

Solato razdelimo na liste, jih operemo in osušimo. Nato vsak list napolnimo z nadevom, povrhu pa posujemo pražen sezam in indijske oreščke.

07

Zraven postrežemo sojino omako, v katero namakamo solatne skodelice.