Špinačne lazanja rolice

Vegan Harmony
Vegan Harmony
srednje zahtevno
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave
30
min
Čas peke

Sestavine

  • Listi za lazanjo brez glutena Spar free from 8
  • Sveža špinača 50 g
  • Nariban veganski sir 120 g

Krema:

  • Tofu 200 g
  • Ovsena omaka za kuhanje 150 g
  • Sojina omaka 10 g
  • Česen v prahu 2 žlički
  • Čebula v prahu 1 žlička
  • Suha bazilika v prahu 1 žlička
  • Sol 2 g
  • Poper 1 ščepec

Paradižnikov preliv:

  • Pasiran paradižnik 300 g
  • Suha bazilika v prahu 2 žlički
  • Sol 1 žlička

Priprava

01

Najprej pripravimo kremo: vse sestavine za kremo damo v električni mešalnik in zmešamo v gladko kremo.

02

Paradižnikov preliv pripravimo tako, da pasiranemu paradižniku dodamo baziliko in sol ter zmešamo.

03

Špinačo operemo in malce osušimo.

04

Liste za lazanjo kuhamo 6 minut v vreli vodi.

05

Rolice pripravimo tako, da še vroč kuhan list za lazanjo premažemo s kremo, nanjo zložimo liste špinače, zopet premažemo s kremo, zrolamo in damo v pekač.

06

Rolice zložimo v dve vrsti, eno poleg druge, prelijemo s paradižnikovim prelivom in posujemo z naribanim veganskim sirom.

07

Pečemo 30 minut v predhodno segreti pečici na 200 °C.