PT45M min
PT30M min
Sestavine
- Listi za lazanjo brez glutena Spar free from 8
- Sveža špinača 50 g
- Nariban veganski sir 120 g
Krema:
- Tofu 200 g
- Ovsena omaka za kuhanje 150 g
- Sojina omaka 10 g
- Česen v prahu 2 žlički
- Čebula v prahu 1 žlička
- Suha bazilika v prahu 1 žlička
- Sol 2 g
- Poper 1 ščepec
Paradižnikov preliv:
- Pasiran paradižnik 300 g
- Suha bazilika v prahu 2 žlički
- Sol 1 žlička
Priprava
Najprej pripravimo kremo: vse sestavine za kremo damo v električni mešalnik in zmešamo v gladko kremo.
Paradižnikov preliv pripravimo tako, da pasiranemu paradižniku dodamo baziliko in sol ter zmešamo.
Špinačo operemo in malce osušimo.
Liste za lazanjo kuhamo 6 minut v vreli vodi.
Rolice pripravimo tako, da še vroč kuhan list za lazanjo premažemo s kremo, nanjo zložimo liste špinače, zopet premažemo s kremo, zrolamo in damo v pekač.
Rolice zložimo v dve vrsti, eno poleg druge, prelijemo s paradižnikovim prelivom in posujemo z naribanim veganskim sirom.
Pečemo 30 minut v predhodno segreti pečici na 200 °C.