30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
- Čebula 1
- Zelen stročji fižol S-BUDGET 500 g
- Voda 60 ml
- Bio olupljen pasiran paradižnik SPAR NATUR*PUR 680 g
- Origano 2 žlički
- Dimljena paprika 0.5 žličke
- Sol in poper 1.5 žličke
- Bio polnozrnate testenine linguine SPAR NATUR*PUR 400 g
Za kremo iz sončničnih semen:
- Sončnično seme 4 žlice
- Voda 1 skodelica
- Česen 2 stroka
Priprava
01
Čebulo očistimo, narežemo na lističe, rahlo solimo in prepražimo v veliki ponvi ali v loncu.
02
Dodamo stročji fižol, prilijemo ¼ skodelice vode, pokrijemo in kuhamo 10 minut.
03
Dodamo pasiran paradižnik, origano, dimljeno papriko, sol in poper. Steklenico od paradižnka speremo s približno skodelico vode. Premešamo in pokrito kuhamo še 10 minut.
04
Pripravimo kremo iz sončničnih semen. Vse sestavine stresemo v blender in zmeljemo do gladkega.*
05
V omako dodamo pripravljeno kremo, premešamo in kuhamo še 5 minut. Po potrebi dodamo še sol ali poper.
06
Testenine skuhamo po navodilih na embalaži in postrežemo s stročjim fižolom v kremni paradižnikovi omaki.
*Če imamo manj zmogljiv blender, sončnično seme predhodno pokuhamo v vreli vodi 10 minut, da se zmehča. Nato ga dobro odcedimo, dodamo preostale sestavine in zmeljemo do gladkega.