Stročji fižol v kremni paradižnikovi omaki - Žana, Rastline so fine
Zakaj ne vidite vsebine?

Stročji fižol v kremni paradižnikovi omaki

Žana – Rastline so fine
Avtor: Žana – Rastline so fine
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Čebula 1
  • Zelen stročji fižol S-BUDGET 500 g
  • Voda 60 ml
  • Bio olupljen pasiran paradižnik SPAR NATUR*PUR 680 g
  • Origano 2 žlički
  • Dimljena paprika 0.5 žličke
  • Sol in poper 1.5 žličke
  • Bio polnozrnate testenine linguine SPAR NATUR*PUR 400 g

Za kremo iz sončničnih semen:

  • Sončnično seme 4 žlice
  • Voda 1 skodelica
  • Česen 2 stroka

Priprava

01

Čebulo očistimo, narežemo na lističe, rahlo solimo in prepražimo v veliki ponvi ali v loncu.

02

Dodamo stročji fižol, prilijemo ¼ skodelice vode, pokrijemo in kuhamo 10 minut.

03

Dodamo pasiran paradižnik, origano, dimljeno papriko, sol in poper. Steklenico od paradižnka speremo s približno skodelico vode. Premešamo in pokrito kuhamo še 10 minut.

04

Pripravimo kremo iz sončničnih semen. Vse sestavine stresemo v blender in  zmeljemo do gladkega.*

05

V omako dodamo pripravljeno kremo, premešamo in kuhamo še 5 minut. Po potrebi dodamo še sol ali poper.

06

Testenine skuhamo po navodilih na embalaži in postrežemo s stročjim fižolom v kremni paradižnikovi omaki.

*Če imamo manj zmogljiv blender, sončnično seme predhodno pokuhamo v vreli vodi 10 minut, da se zmehča. Nato ga dobro odcedimo, dodamo preostale sestavine in zmeljemo do gladkega.

VOYO 1 + 1 GRATIS

Pri aktivaciji 1-mesečne VOYO naročnine vam dodatni mesec podarimo. Kupone dobite ob nakupu v Sparovih trgovinah in tudi v SPAR plus aplikaciji.

Več