Tatar iz bukovega ostrigarja - Revija PLUS

Tatar iz bukovega ostrigarja

Martin Rojnik, ustanovitelj Grashke, veganske blagovne znamke - Revija PLUS
Martin Rojnik, ustanovitelj Grashke, veganske blagovne znamke - Revija PLUS
Čas aktivne priprave
60
min
Čas priprave

Danes si ne znamo več predstavljati kulinarike brez gob. Poleg raznovrstnih arom, tekstur, oblik in barv z njimi dobimo veliko porcijo mikrohranil, mineralov in kup zanimivih učinkovin. Gobjemu kraljestvu v čast namenjamo recept za drugačen tatarec.

Sestavine

  • Bukov ostrigar sveže 500 g
  • Dimljena paprika 0.5 žličke
  • Česen 2 stroka
  • Dimljen bukov ostrigar - Oyster Mushroom Jerky 30 g
  • Sušen paradižnik v olivnem olju 30 g
  • Timijan svež
  • Dijon gorčica 1 žlička
  • Kapre 1 žlička
  • Šalotka (majhna) 1
  • Olivno olje 1 žlica
  • Sol
  • Poper

Priprava

01

Bukovega ostrigarja premažemo z olivnim oljem, v katero smo vmešali dimljeno papriko in drobno nasekljan česen, ter pečemo 45 minut pri 180 °C.

02

Ko se pečena goba nekoliko ohladi, jo natrgamo in preložimo v mešalnik, dodamo dimljenega bukovega ostrigarja, sušen paradižnik in meljemo do grobe teksture. Želimo ohraniti cele koščke v masi.

03

V maso nato vmešamo nasekljan timijan, kapre, šalotko, dijonsko gorčico, olivno olje, alge, sol in poper ter dobro premešamo, da se okusi razporedijo in povežejo.

 

Namig!

Tatarca lahko za elegantnejši videz oblikujemo na krožniku z uporabo okroglega modula ali pa ga z žlico serviramo na krožnik. Za priloge izberemo dodatke, ki so pri roki in srcu. Lahko dodate vegansko majonezo, humus, kumarice …