40
PT40M min
PT40M min
Čas priprave
60
PT60M min
PT60M min
Čas peke
180
min
min
Čas vzhajanja
Sestavine
Testo
- Pirina moka 250 g
- Ovseni napitek 120 g
- Sol 5 g
- Puhaste in mehurčkaste droži 50 g
- Sončnično olje 20 g
Nadev
- Tofu 250 g
- Ovsena krema 150 g
- Sol 8 g
- Sončnično olje 10 g
- Čemaževi listi sveže 120 g
- Poper
- Naribana lupinica limone 0.25 žličke
Priprava
Priprava testa
01
V ovsenem napitku stopimo sol in droži. Počasi prilivamo k moki, na hitro zgnetemo testo in neprodušno pokrijemo.
02
Čez 15 minut dodamo še olje. Nežno vgnetemo, da dobimo voljno in mehko testo. Ponovno pokrijemo in pustimo na sobni temperaturi, da testo naraste za približno 30 odstotkov.
Priprava nadeva
01
Tofu nadrobimo, mu dodamo ovseno kremo, olje in sol ter poper ter vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom v razmeroma gladko zmes. Gostoto lahko popravimo z dodajanjem ovsene kreme. Primešamo še čemaž, ki smo ga prej na drobno nasekljali, in nastrgano limonino lupinico.
Priprava zloženke
01
Ko testo naraste, ga na pomokani površini razvaljamo v pravokotnik velikosti 35 x 28 cm.
02
Po celotni površini namažemo nadev, daljšo stranico razrežemo na 7 delov, ki jih zložimo enega na drugega.
03
Pekač dobro naoljimo. Zloženko narežemo na kose, široke 3–4 cm in jih polagamo v pekač pokonci, enega zraven drugega. Neprodušno pokrijemo in pustimo na sobni temperaturi, da se pita podvoji.
04
Pečemo 50–60 minut v vnaprej dobro ogreti pečici na 180 °C, da se zloženka nežno zlatorjavo zapeče.
Najbolje tekne še rahlo topla zloženka, a tudi hladna je zelo okusna.
NAMIG:
ZA nevegansko različico nadeva uporabite skuto in kislo smetano. Pri testu pa mleko namesto ovsenega napitka.