Veganska lazanja - Irispotatolover

Veganska lazanja

Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave
10
min
Čas kuhanja
30
min
Čas pečenja

Sestavine

Bolognese omaka

  • Rastlinska maščoba 2 žlici
  • Čebula sesekljana 1
  • Česen sesekljana 2 stroka
  • Korenje (narezano na manjše kocke) 2
  • Češnjev paradižnik (narezano na manjše kocke) 150 g
  • Leča 400 g
  • Paradižnikova omaka 400 ml
  • Voda 100 ml
  • Sol
  • Poper
  • Paprika v prahu
  • Zelišča sveža

Bešamel omaka

  • Olivno olje 3 žlice
  • Bela moka 2 žlici
  • Sojin napitek SPAR Veggie 480 ml
  • Sol
  • Poper
  • Muškatni orešček
  • Bio pirini listi za lazanjo SPAR Natur*pur 250 g
  • Špinača sveže 2 pest

Priprava

01

Na rastlinski maščobi na hitro prepražimo sesekljano čebulo in česen. Dodamo na majhne koščke narezan korenček, češnjev paradižnik, rjavo lečo, paradižnikovo omako in vodo. Na srednjem ognju kuhamo približno 20 minut. Začinimo s soljo, poprom ter papriko v prahu, ter dodamo še sesekljana sveža zelišča. Če se omaka preveč zgosti, preprosto dodamo še malo vode.

02

V manjši posodi segrejemo olivno olje, dodamo moko, postopoma pa še Spar Veggie sojin napitek in začimbe. Približno 10 minut kuhamo na majhnem ognju in ves čas mešamo, vse dokler se bešamel omaka ne zgosti (dodatno se bo zgostila med ohlajanjem).

03

Pečico segrejemo na 180 stopinj °C

04

Dno srednje velikega pekača za narastke na tanko premažemo z bolognese in bešamel omako. Dodamo plast bio pirinih sušenih testenin za lazanjo Spar Natur*Pur, plast bolognese omake, plast bešamel omake ter nekaj listov sveže špinače. Pazimo, da so vse testenine dobro premazane z obema omakama. V istem zaporedju zložimo dodatne plasti (na zadnjo plast ne damo špinače, zaključimo z mesno in bešamel omako).

05

Pečemo 30 min v pečici in počakamo 10 minut preden lazanjo postrežemo.