Veganska tropska panna cotta - The Vegan Harmony
Veganska tropska panna cotta - The Vegan Harmony

Veganska tropska panna cotta

The Vegan Harmony
The Vegan Harmony
The Vegan Harmony
The Vegan Harmony
Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave

Sestavine

Panna cotta:

  • Kokosovo mleko (iz pločevinke) 400 g
  • Agavin sirup 40 g
  • Vanilijev ekstrakt 1 žlička
  • Agar agar 8 g

Mangov preliv:

  • Mango 1
  • Agavin sirup 1 žlica
  • Agar agar 3 g

Priprava

01

Kokosovo mleko, javorjev sirup, vaniljev ekstrakt in agar agar damo v lonec, zmešamo in zavremo.

02

Ko zavre kuhamo še približno tri minute, vmes pa večkrat premešamo, da ne nastanejo grudice.

03

Zlijemo v dva kozarčka pustimo, da se malo ohladi, nato pa damo v hladilnik, da se strdi.

04

Mango narežemo in damo skupaj z agavinim sirupom v mešalnik in zmiksamo.

05

Zlijemo v lonec, dodamo agar agar in zavremo. Ko zavre kuhamo približno tri minute vmes pa večkrat premešamo.

06

Zlijemo na strjeno panna cotto, pustimo ohladiti, nato pa po želji dekoriramo ter postrežemo.