Veganska tropska panna cotta - The Vegan Harmony
Veganska tropska panna cotta - The Vegan Harmony

Veganska tropska panna cotta

The Vegan Harmony
The Vegan Harmony
The Vegan Harmony
The Vegan Harmony
Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave

Sestavine

Panna cotta:

  • Kokosovo mleko (iz pločevinke) 400 g
  • Agavin sirup 40 g
  • Vanilijev ekstrakt 1 žlička
  • Agar agar 8 g

Mangov preliv:

  • Mango 1
  • Agavin sirup 1 žlica
  • Agar agar 3 g

Priprava

01

Kokosovo mleko, javorjev sirup, vaniljev ekstrakt in agar agar damo v lonec, zmešamo in zavremo.

02

Ko zavre kuhamo še približno tri minute, vmes pa večkrat premešamo, da ne nastanejo grudice.

03

Zlijemo v dva kozarčka pustimo, da se malo ohladi, nato pa damo v hladilnik, da se strdi.

04

Mango narežemo in damo skupaj z agavinim sirupom v mešalnik in zmiksamo.

05

Zlijemo v lonec, dodamo agar agar in zavremo. Ko zavre kuhamo približno tri minute vmes pa večkrat premešamo.

06

Zlijemo na strjeno panna cotto, pustimo ohladiti, nato pa po želji dekoriramo ter postrežemo.

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte