Sestavine
Panna cotta:
- Kokosovo mleko (iz pločevinke) 400 g
- Agavin sirup 40 g
- Vanilijev ekstrakt 1 žlička
- Agar agar 8 g
Mangov preliv:
- Mango 1
- Agavin sirup 1 žlica
- Agar agar 3 g
Priprava
01
Kokosovo mleko, javorjev sirup, vaniljev ekstrakt in agar agar damo v lonec, zmešamo in zavremo.
02
Ko zavre kuhamo še približno tri minute, vmes pa večkrat premešamo, da ne nastanejo grudice.
03
Zlijemo v dva kozarčka pustimo, da se malo ohladi, nato pa damo v hladilnik, da se strdi.
04
Mango narežemo in damo skupaj z agavinim sirupom v mešalnik in zmiksamo.
05
Zlijemo v lonec, dodamo agar agar in zavremo. Ko zavre kuhamo približno tri minute vmes pa večkrat premešamo.
06
Zlijemo na strjeno panna cotto, pustimo ohladiti, nato pa po želji dekoriramo ter postrežemo.