Sestavine
- Listnato testo 250 g
- Polnomastno kokosovo mleko (iz pločevinke) 290 g
- Čokoladne kapljice 100 g
- Agavin sirup 40 g
- Koruzni škrob 20 g
- Praženi lešniki 40 g
Priprava
01
Listnato testo razvaljamo v kvadrat, dimenzij približno 25 cm x 25 cm in položimo na pekač obložen s papirjem za peko.
02
Pečemo 10 minut na 200 °C.
03
Medtem, ko se testo peče, pripravimo čokoladno kremo.
04
V lonec damo čokoladne kapljice, 250 g kokosovega mleka in agavin sirup, premešamo ter počasi segrevamo do vretja in vmes večkrat premešamo, da se čokolada ne zažge.
05
Medtem, ko se krema segreva, zmešamo koruzni škrob in 40 g kokosovega mleka. Ko krema zavre, vanjo ob neprestanem mešanju vlijemo pripravljeno mešanico škroba ter kuhamo na srednji temperaturi še 3 minute ter vmes večkrat premešamo.
06
Kremo zlijemo na pečeno listnato testo, nanjo posujemo nasekljane pražene lešnike in po želji dekoriramo še s stopljeno čokolado.
07
Pustimo, da se krema popolnoma ohladi in strdi, narežemo ter postrežemo.