
Sestavine
- Listnato testo 250 g
- Polnomastno kokosovo mleko (iz pločevinke) 290 g
- Čokoladne kapljice 100 g
- Agavin sirup 40 g
- Koruzni škrob 20 g
- Praženi lešniki 40 g
Priprava
Listnato testo razvaljamo v kvadrat, dimenzij približno 25 cm x 25 cm in položimo na pekač obložen s papirjem za peko.
Pečemo 10 minut na 200 °C.
Medtem, ko se testo peče, pripravimo čokoladno kremo.
V lonec damo čokoladne kapljice, 250 g kokosovega mleka in agavin sirup, premešamo ter počasi segrevamo do vretja in vmes večkrat premešamo, da se čokolada ne zažge.
Medtem, ko se krema segreva, zmešamo koruzni škrob in 40 g kokosovega mleka. Ko krema zavre, vanjo ob neprestanem mešanju vlijemo pripravljeno mešanico škroba ter kuhamo na srednji temperaturi še 3 minute ter vmes večkrat premešamo.
Kremo zlijemo na pečeno listnato testo, nanjo posujemo nasekljane pražene lešnike in po želji dekoriramo še s stopljeno čokolado.
Pustimo, da se krema popolnoma ohladi in strdi, narežemo ter postrežemo.