Filane paprike - Little Kitchen Vibes
Zakaj ne vidite vsebine?
Filane paprike - Little Kitchen Vibes

Veganske filane paprike

Little Kitchen Vibes
Little Kitchen Vibes
Little Kitchen Vibes
Little Kitchen Vibes
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
60
min
Čas kuhanja

Sestavine

Paprike

  • Rumena paprika babura (manjša) 8
  • Olivno olje 2 žlici
  • Čebula SPAR 1
  • Česen 3 stroki
  • Sojini koščki suhi 250 g
  • Voda 800 ml
  • Zelenjavna jušna kocka SPAR NATUR*PUR 2
  • Sojina moka 2 žlice
  • Dimljena paprika 3 žličke
  • Majaron 1 žlička
  • Timijan 1 žlička
  • Črni poper 0.3
  • Parboiled riž SPAR NATUR*PUR 150 g

Omaka

  • Olivno olje 2 žlice
  • Čebula 1
  • Česen 3 stroki
  • Paradižnikov koncentrat SPAR NATUR*PUR 2 žlice
  • Paradižnikova mezga SPAR NATUR*PUR 1000 ml
  • Sol 2 žlički
  • Sladka paprika 2 žlički
  • Črni poper 0.5 žličke

Priprava

01

Najprej namočimo sojine koščke v 800 ml vrele vode, v kateri smo raztopili zelenjavno jušno kocko. Premešamo in pustimo, da se namaka kakih 10 minut.

02

Medtem nasekljamo čebulo in česen za polnilo. Popražimo ju na olivnem olju, najprej čebulo in čez kake tri minute še česen. Ko česen zadiši in pozlati, dodamo namočene sojine koščke. Rahlo jih popražimo, nato pa dodamo sojino omako in začimbe. Pražimo še kaki dve minuti in odstavimo.

03

Riž speremo pod tekočo vodo in ga skuhamo v osoljeni vodi. Skuhan riž dodamo k mešanici za polnilo. Vse dobro premešamo, da se riž lepo vkomponira v polnilo in so vse sestavine enakomerno razporejene.

04

Paprikam odrežemo vrh in jih izdolbemo. Napolnimo jih s polnilom. Polnilo fino pritisnemo v paprike, da se dobro sprime.

05

Pripravimo omako. Čebulo in česen nasekljamo. Na olivnem olju najprej popražimo čebulo in čez kake 3 minute še česen. Ko česen zadiši, dodamo paradižnikov koncentrat in premešamo. V ponev vlijemo paradižnikovo mezgo, začinimo in fino premešamo. Dolijemo nekaj vode, da nastane veliko omake – vodo po potrebi prilivamo tudi kasneje.

06

V omako naložimo polnjene paprike in prilijemo toliko vode, da so paprike skoraj do vrha potopljene v omako. Ponev oz. lonec pokrijemo s pokrovko in pustimo 30-45 minut, da rahlo povreva na nizkem ognju. Jed je pripravljena, ko so paprike zmehčane.

07

Filane paprike postrežemo s kuhanim krompirjem, pire krompirjem ali pa kar s kruhom.