![Jedel bi - logo](/content/dam/sparsiwebsite/jedel-bi/logotip/jedelbi-340px-crnup.png)
PT20M min
PT30M min
Sestavine
Sestavine za pomfri in sir
- Krompir 6
- Veganski sir
- Drobnjak
Za omako
- Olje
- Čebula 1
- Česen strok 2
- Temna omaka 3 žlice
- Voda 320 ml
- Kokosovo mleko 1 dl
- Sojina omaka svetla 1 žlica
Priprava
Najprej pripravimo krompir. Lahko ga ocvremo ali spečemo v pečici. Narežemo ga na majhne palčke, osušimo na kuhinjski brisački, nato pa damo v pekač. Pokapamo z oljem in pečemo približno 30 minut na 180 stopinjah.
Za omako v ponvi segrejemo olje in dodamo na drobno nasekljano čebulo. Pražimo 5 minut, nato pa dodamo še nasekljan česen in pražimo eno minuto. V lončku zmešamo mešanico za rjavo omako z vodo in jo vlijemo v ponev čez čebulo ter mešamo z metlico. Dodamo tudi kokosovo mleko. Kuhamo in mešamo z metlico, dokler se popolnoma ne zgosti.
Končano omako odstavimo in sestavimo poutine!
Na krožnik položimo pečen krompir in ga dodatno polijemo z omako ter po njemu potresemo veganski sir. Za dekoracijo lahko uporabimo tudi drobnjak.