Veganski beljakovinski mafini - Blaž Mihev, Fit Kuhinja

Veganski beljakovinski mafini

Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
20
min
Čas peke

Sestavine

  • Polnozrnata moka 280 g
  • Pecilni prašek 2 žlički
  • Sol 0.5 žličke
  • Oluščena konopljina semena 4 žlice
  • Sladkor 120 g
  • Arašidovo maslo 140 g
  • Srednje velika bolj zrela banana (pretlačena) 4
  • Vanilijeva pasta 1 žlička
  • Rastlinsko mleko 240 ml

Priprava

01

V posodo presejemo moko, sol in pecilni prašek, dodamo konopljina semena in premešamo.

02

Z mešalnikom pri visoki hitrosti stepemo sladkor in arašidovo maslo, da zmes naraste in postane svetlejše barve. Nato dodamo še mleko, banane in vaniljevo pasto ter zmešamo, da se vse sestavine lepo združijo.

03

Mokre sestavine prilijemo k moki in z ročno metlico ali mešalnikom zmešamo toliko, da se sestavine povežejo in dobimo enotno zmes. Če mešamo z mešalnikom, moramo posebej paziti, da ne pretiravamo, saj lahko mafini postanejo trdi.

04

Z zmesjo napolnimo modelčke za peko mafinov in jih na 180 °C pečemo v že ogreti pečici približno 20 minut.