Veganski biftek, Blaž Mihev
Veganski biftek, Blaž Mihev
Veganski biftek, Blaž Mihev

Veganski biftek, ki bo prepričal še tako zagrizene vsejedce

Blaž Mihev
Blaž Mihev
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave

Sestavine

  • Rjava leča (kuhana) 1 skodelica
  • Na soncu sušeni paradižniki v olju 1 skodelica
  • Čebula ali šalotka 1
  • Gorčica 2 žlički
  • Mleta rdeča paprika 1 žlička
  • Vložene kapre 2 žlički
  • Olivno olje 2 žlički
  • Worcester omaka 2 žlički
  • Konjak (opcijsko) 2 ml
  • Pekoč feferon (opcijsko) 1
  • Peteršilj (samo listi) 1 šop
  • Kumina 1 žlička
  • Poper po okusu

Priprava

01

Paradižnike dobro odcedimo in skupaj z vsemi ostalimi sestavinami damo v sekljalnik (kuhinjski robot - multipraktik). Zmeljemo do željene konsistence in postrežemo skupaj s popečenim kruhom, veganskim maslom in majonezo (po želji).

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte