Sestavine
Biskvit:
- Bela pšenična moka 315 g
- Beli sladkor 230 g
- Pecilni prašek 3 žličke
- Sok limone (sok 2-3 limon) + nastrgana lupina 1 bio limone 80 g
- Rastlinski napitek 250 ml
- Oljčno olje 120 ml
- Vanilijeva pasta 1 žlica
- Vanilijev sladkor 1
Preliv:
- Sladkor v prahu 3 žlice
- Vanilijeva pasta 1 žlica
- Rastlinski napitek (dodajajte postopoma in po okusu) 2 žlici
Priprava
01
Pečico segrejte na 180 stopinj.
02
V večji skledi zmešajte moko, sladkor in pecilni prašek.
03
Dodajte limonin sok, limonino lupino, rastlinski napitek, oljčno olje, vaniljevo pasto in vaniljev sladkor. Z metlico za stepanje premešajte, dokler ne nastane gladka masa, brez grudic. Ne mešajte predolgo.
04
Zmes prelijte v pekač premera 25 cm, obložen s papirjem za peko.
05
Postavite v segreto pečico in pecite 1 uro oz. toliko časa, da vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
06
Vzemite iz pečice in pustite v pekaču še vsaj 15 minut, da se kolač rahlo ohladi in malenkost strdi. Nato vzemite iz pekača, postavite na rešetko za hlajenje in pustite, da se popolnoma ohladi. Vmes pripravite preliv.
07
Vse sestavine za preliv zmešajte v manjši skodelici. Po potrebi dodajte več sladkorja/ vode, za bolj gosto kremo pa lahko dodate tudi kako kremo.
08
Preliv premažite po kolaču in postrezite.