
PT30M min
min
PT10M min
PT20M min
Sestavine
Mlinci:
- Pšenična moka SPAR NATUR*PUR 200 g
- Polnozrnata pšenična moka SPAR NATUR*PUR 200 g
- Voda 160 ml
- Sol
- Rastlinska maščoba
- Česen sesekljan
- Svež žajbelj
Dušeno rdeče zelje z jabolki:
- Rdeče zelje narezano na trakove 1 glava
- Jabolko naribano 3
- Limonin sok
- Čebula 1
- Rastlinska maščoba 2 žlici
- Sol
- Poper
- Kajenski poper
- Kumina ali janež
Priprava
Mlinci:
Pečico segrejemo na 200 stopinj C.
V posodi zmešamo moko in vodo ter zamesimo gladko testo (če je masa presuha, dodamo malo vode; če je premokra, primešamo žlico ali dve moke). Testo zavijemo v prozorno PVC folijo in odstavimo za 20 minut.
Nato testo razvaljamo na pomokan kuhinjski pult (debelina testa naj bo 1 ali 2 mm) ter narežemo na večje pravokotnike (ali trakove), ki jih pred peko prepikamo z vilico.
Mlince pečemo približno 5 minut najprej na eni, potem pa še na drugi strani. Ko postanejo zlato-rumene barve in se na njih naredijo mehurji, so pečeni.
Ko se mlinci ohladijo, jih nalomimo na približno enako velike kose in prelijemo s slanim kropom (v kropu mlinci ne smejo plavati; vode naj bo le toliko, da mlince pokrije).
Zabelimo jih z olivnim oljem, na katerem nekaj minut pražimo sesekljan česen ter žajbelj.
Dušeno rdeče zelje z jabolki:
Zeljno glavo operemo, jo razpolovimo in narežemo na tanke trakove.
Jabolka operemo, olupimo, očistimo, naribamo in pokapamo z limoninim sokom.
Čebulo nasekljamo in jo na rastlinski maščobi prepražimo, vse dokler ne postekleni.
Dodamo rdeče zelje, sol, poper ter kajenski poper, kumino ali janež, dobro premešamo, ter pražimo približno 10 minut.
Nato primešamo še naribana jabolka, kuhamo dodatnih 10 minut in postrežemo s sveže pripravljenimi mlinci.