Nina Zorčič - Veganski narezek z nachosi

Veganski narezek z nachosi

Čas aktivne priprave
90
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

Veganska sirova “Queso” omaka

  • Krompir 100 g
  • Sladki krompir 100 g
  • Česen 2 stroka
  • Indijski oreščki 30 g
  • Kvasni kosmiči 2 žlici
  • Olivno olje SPAR 40 g
  • Čebula v prahu 1.5 žličke
  • vode 60 ml
  • Sladka paprika v prahu 1 žlička

Sojin drobljenec

  • Sojin drobljenec 100 g
  • Voda

Sojina taco mešanica

  • Olivno olje SPAR 1 žlica
  • Rdeča čebula (nasekljana) 1
  • Sojin drobljenec namočen
  • Taco mešanica začimb 2 žlici
  • Salsa dip SPAR 3 žlice
  • paradižnikove omake s koščki 200 g
  • Sladka paprika 1 žlička
  • Sol 0.25 žlička
  • Čili (opcijsko) ščepec
  • Koruza SPAR 2 žlice
  • Rdeč fižol SPAR 2 žlice
  • Paradižnikov koncentrat SPAR 1 žlica
  • Čebula v prahu 1 žlička

Dodatki za nachose

  • Tortilja čips
  • Guacamole SPAR VEGGIE
  • Veganska kisla smetana 2 žlici
  • Por (nasekljan)
  • Peteršilj svež
  • Čili (opcijsko)

Dodatki za narezek

  • Humus SPAR VEGGIE
  • Sir z italijanskimi začimbami SPAR VEGGIE
  • Sadje po izbiri
  • Zelenjava po izbiri
  • Oreščki po izbiri

Priprava

01

V manjšem loncu vrele osoljene vode skuhajte oba krompirja, česen in indijske oreščke. Ko so krompirji mehki, ne pa razkuhani, jih odcedite in prestavite v posodo kuhinjskega blenderja. Dodajte kvasne kosmiče, olivno olje, čebulo v prahu, vodo in čajno žličko sladke paprike. Zblendajte do gladke teksture. Za bolj redko omako dodajte več vode.

02

Sojin drobljenec namakajte v vreli osoljeni vodi 10 minut, nato ga dobro odcedite, da odteče vsa odvečna tekočina.

03

Na večji ponvi na srednjem ognju segrevajte žlico olivnega olja. Dodajte nasekljano čebulo in pražite par minut, da postekleni. Dodajte odcejen drobljenec in mešanico taco začimb ter premešajte. Pražite par minut. Dodajte salso in paradižnikovo omako s koščki paradižnika. Premešajte in razdrite večje kose paradižnika. Dodajte sladko papriko, sol in čili. Premešajte. Dodajte poljubno količino koruze in rdečega fižola, 1 jedilno žlico paradižnikovega koncentrata in čebulo v prahu. Premešajte in pražite 5-10 minut oz. toliko časa, da se okusi povežejo, odvečna tekočina pa izpari.

04

Pripravite nachose. V krožnik ali skledo nasujte tortilja čips. Pokapajte s Spar Salsa dip, domačo sojino taco mešanico, Spar Veggie guacamole omako in domačo vegansko sirovo “Queso” omako (preostanek domače “Queso” omake dodajte na ploščo za narezek). Posujte z nasekljanim porom/mlado čebulo, dodajte par žlic veganske kisle smetane/jogurta in svež peteršilj ter začinite s čilijem.

05

Pripravite narezek. Na večjo ploščo dodajte preostanek “Queso” omake, humus, poljubno sveže in/ali suho sadje, Spar sir z italijanskimi začimbami, narezano zelenjavo, oreščke, krekerje.