30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave
120
min
min
Čas hlajenja
30
min
min
Čas peke
Sestavine
Testo
- Polnozrnata moka SPAR NATUR*PUR 240 g
- Sol 0.25 žličke
- Vegansko maslo ali margarina 170 g
- Mrzla voda 100 ml
Nadev
- Indijski oreščki namočeni čez noč 125 g
- Voda 130 ml
- Kvasni kosmiči 1 žlica
- Česen 2 stroka
- Svilen tofu SPAR VEGGIE 200 g
- Limonin sok 1 žlica
- Kajenski poper (po želji) 1 ščepec
- Peteršilj (nasekljan) 2 žlici
- Sol
- Poper
- Šparglji 12 kosov
Priprava
Testo
01
V multipraktiku ali v srednje veliki posodi zmešajte moko in sol.
02
Narežite dobro ohlajeno vegansko maslo na majhne koščke in ga vmešajte v moko.
03
Med neprestanim mešanjem dodajte vodo in počakajte, da testo postane nehomogeno, ampak če ga stisnete med dlani se zlepi in ostane skupaj.
04
Na delovno površino položite folijo za živila in testo prevržete nanjo. S folijo močno zatesnite testo, da izgleda kot kepa. Postavite ga v hladilnik za 2h.
05
Po dveh urah testo vzamemo iz hladilnika in ga še vedno zavitega v folijo razvaljamo v krog, ki naj bo vsaj 2,5 cm večji kot naša posoda v kateri bomo pekli quiche.
06
Testo prenesemo v pekač za pito in ga s prsti potisnemo ob robove, da dobimo lepo valovito obliko (to lahko naredimo tudi z vilico).
07
Pekač s testom postavimo v zamrzovalnik in med tem pripravimo nadev.
Nadev
01
V blender damo namočene in odcejene indijske oreščke, česen, svilen tofu, vodo, limonin sok, kvasne kosmiče, kajenski poper, peteršilj, sol in poper. Vse skupaj zblendamo v gosto maso, ki naj po konsistenci spominja na mehkejši humus.
02
Operemo šparglje, odlomimo trši del in jih pustimo, da se rahlo osušijo.
03
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Vzamemo testo iz zamrzovalnika, prelijemo nadev na testo in ga enakomerno razporedimo. Na nadev damo šparglje in jih rahlo potisnemo v nadev.
04
Vse skupaj prestavimo v pečico in pečemo 30 minut, dokler, da po vrhu postane zlate barve in je na sredi nadev še rahlo mehak. Vzamemo iz pečice ohladimo in postrežemo.