Veganski sirni burek s porom - Irispotatolover
Veganski sirni burek s porom - Irispotatolover

Veganski sirni burek s porom

Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave
55
min
Čas peke

Sestavine

  • Vlečeno testo 2 zavitka
  • Sojin jogurt 500 ml
  • Sojin tofu SPAR Natur*pur 1
  • Por 2
  • Limonin sok 1
  • Sol
  • Olje 3 žlice
  • Radenska 1.5 dl

Priprava

01

Pečico ogrejemo na 200 °C.

02

Na rastlinski maščobi nekaj minut pražimo por, vse dokler se ne obarva rumeno.

03

V manjši posodi zmešamo sojin jogurt s sokom ene limone in soljo.

04

Na kuhinjski krpi razprostremo en list testa in ga premažemo z zmesjo jogurta, limoninega soka ter soli. Nanj nadrobimo tofu in potresemo s praženim porom.

05

Nato s pomočjo krpe list vlečenega testa zvijemo v tanek zvitek.

06

Pekač predhodno rahlo namažemo z rastlinsko maščobo. V okrogel pekač zvitke zložimo v obliki polža; v pravokoten pekač pa zvitke zložimo enega poleg drugega (prej jih prerežemo na pol).

07

Ko je dno pekača pokrito, nadaljujemo z naslednjim slojem. Vsak sloj na tanko premažemo z oljem ali sojinim jogurtom.

08

»Burek« pečemo v predhodno ogreti pečici med 30 in 40 minut, vse dokler se ne naredi lepa, rjava skorja. Tik pred koncem ga prelijemo z Radensko, pečemo še približno 5 minut, nato pa vzamemo iz pečice, pokrijemo z alufolijo, počakamo še 10 minut in postrežemo.