PT40M min
min
Sestavine
- Vlečeno testo 2 zavitka
- Sojin jogurt 500 ml
- Sojin tofu SPAR NATUR*PUR 1
- Por 2
- Limonin sok 1
- Sol
- Olje 3 žlice
- Radenska 1.5 dl
Priprava
Pečico ogrejemo na 200 °C.
Na rastlinski maščobi nekaj minut pražimo por, vse dokler se ne obarva rumeno.
V manjši posodi zmešamo sojin jogurt s sokom ene limone in soljo.
Na kuhinjski krpi razprostremo en list testa in ga premažemo z zmesjo jogurta, limoninega soka ter soli. Nanj nadrobimo tofu in potresemo s praženim porom.
Nato s pomočjo krpe list vlečenega testa zvijemo v tanek zvitek.
Pekač predhodno rahlo namažemo z rastlinsko maščobo. V okrogel pekač zvitke zložimo v obliki polža; v pravokoten pekač pa zvitke zložimo enega poleg drugega (prej jih prerežemo na pol).
Ko je dno pekača pokrito, nadaljujemo z naslednjim slojem. Vsak sloj na tanko premažemo z oljem ali sojinim jogurtom.
»Burek« pečemo v predhodno ogreti pečici med 30 in 40 minut, vse dokler se ne naredi lepa, rjava skorja. Tik pred koncem ga prelijemo z Radensko, pečemo še približno 5 minut, nato pa vzamemo iz pečice, pokrijemo z alufolijo, počakamo še 10 minut in postrežemo.