Veganski štruklji - Irispotatolover

Veganski štruklji

Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
30
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Sveže vlečeno testo SPAR 1 zavitek
  • Bio sojin tofu SPAR Natur*pur 2
  • Sojin ali ovseni jogurt 3 žlice
  • Limonin sok 2 žlici
  • Sol 2 ščepca
  • Krušne drobtine
  • Veganska margarina
  • Rastlinsko olje

Priprava

01

Na mokro in dobro ožeto kuhinjsko krpo potresemo drobtine in nanje položimo list svežega vlečenega testa. Na rahlo ga premažemo z oljem in nanj previdno položimo še enega.

02

V manjšo posodo z rokami nadrobimo tofu in mu dodamo sojin ali ovseni jogurt, limonin sok in sol.

03

Nadev enakomerno namažemo na testo, ki ga nato s pomočjo kuhinjske krpe previdno in počasi zvijemo v štrukelj. Kuhinjsko krpo na obeh koncih tesno zavežemo z vrvico.

04

V rahlo osoljenem kropu štrukelj kuhamo približno 30 minut. Nato naj vsaj še 10 minut počiva v vodi, v kateri se je kuhal. Ko se ohladi, ga odvijemo in narežemo na rezine.

05

V ponvi segrejemo margarino, na njej prepražimo drobtine in zabelo prelijemo čez štruklje.