Sestavine
- Sveže vlečeno testo SPAR 1 zavitek
- Bio sojin tofu SPAR NATUR*PUR 2
- Sojin ali ovseni jogurt 3 žlice
- Limonin sok 2 žlici
- Sol 2 ščepca
- Krušne drobtine
- Veganska margarina
- Rastlinsko olje
Priprava
01
Na mokro in dobro ožeto kuhinjsko krpo potresemo drobtine in nanje položimo list svežega vlečenega testa. Na rahlo ga premažemo z oljem in nanj previdno položimo še enega.
02
V manjšo posodo z rokami nadrobimo tofu in mu dodamo sojin ali ovseni jogurt, limonin sok in sol.
03
Nadev enakomerno namažemo na testo, ki ga nato s pomočjo kuhinjske krpe previdno in počasi zvijemo v štrukelj. Kuhinjsko krpo na obeh koncih tesno zavežemo z vrvico.
04
V rahlo osoljenem kropu štrukelj kuhamo približno 30 minut. Nato naj vsaj še 10 minut počiva v vodi, v kateri se je kuhal. Ko se ohladi, ga odvijemo in narežemo na rezine.
05
V ponvi segrejemo margarino, na njej prepražimo drobtine in zabelo prelijemo čez štruklje.