Veganski "tunin" namaz - Blaž Mihev
Veganski "tunin" namaz - Blaž Mihev
Veganski "tunin" namaz - Blaž Mihev

Veganski “tunin” namaz

Blaž Mihev
Blaž Mihev
Blaž Mihev
Blaž Mihev
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave

Odličen namaz, ki spominja na okus tune, priprava pa ne zahteva več kot 5 minut.

Sestavine

  • Čičerika DESPAR 1 pločevinka
  • Sok polovice limone
  • Veganska majoneza SPAR VEGGIE 3 žlice
  • Stebelna zelena 2 stebli
  • Gorčica 1 žlička
  • Nasekljane kapre 2 žlički
  • Rdeča čebula (nasekljana) 0.5
  • Česen v prahu 0.5 žličke
  • Sol po okusu
  • Poper po okusu
  • Razdrobljen list nori alg (opcijsko-če želite močnejši okus po jajcih)

Za sendvič:

  • Bio polnozrnat toast SPAR NATUR*PUR
  • Paradižnik (narezan na kolobarje)
  • Solata (narezana na trakce)

Priprava

01

Odcejeno čičeriko stresemo v posodo in jo z vilico ali tlačilko za krompir dodobra pretlačimo. Zraven vmešamo vse preostale sestavine razen nori alg, katere po želji potresemo na vrh namaza.

02

Pripravljen namaz lahko postrežemo na popečenem toast kruhu – dodamo še paradižnike, solato in nori alge.