Žar sendvič z dimljenim tempehom - Grashka

Žar sendvič z dimljenim tempehom

Grashka
enostavno
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in pečenja

Ob želji po poletu na luno se ob tokratni pripeki in poplavi obedovanj v zavetju hladovine drevesnih krošenj ali miline zvezdnega neba, obračamo na vse tiste navdušence grilov, priprave in kurjenja ognja ter takšnih in drugačnih piknik obredov, kjer se s črnimi rokami, zadimljeni do amena in z iskrivim pogledom, hvaležno stegujemo po na ognju pečenih dobrotah. Na svoje najdražje boste naredili poseben vtis v svojih kulinaričnih mojstrovinah pečenja in sestavljanja jedi v nebo vpijoče gurmanske radosti ter dosegli neverjeten efekt za malo dela in ob tem imeli več časa za druženje, nazdravljanje in kramljanje :). Tempeh grilled sandvič ne samo da izgleda bombastično, pač pa to tudi je! Mariniran in pečen dimljen Tempeh ne zadovolji samo najbolj prefinjenih brbončic pač pa tudi zahtevnega vizualnega esteta, saj se ob pogledu nanj začnemo topiti ob pomisli na prvi ugriz.


Sestavine

  • Kimchi
  • Dimljen Tempeh
  • Bageta
  • Kodrolistnatni ohrovt listi
  • Rdeča čebula
  • Česen
  • Timijan svež
  • Peteršilj svež
  • Tamari sojina omaka
  • Bbq omaka
  • Gorčica
  • Rjavi sladkor
  • Rdeča paprika

Marinada za tempeh

  • Tamari sojina omaka
  • Česen 3 stroki
  • Timijan svež šopek
  • Peteršilj svež šopek
  • Bbq omaka
  • Gorčica
  • Rjavi sladkor ščepec

Priprava

01

Vse sestavine na drobno sesekljamo in zmešamo v marinado ter s polovico marinade premažemo cel blok dimljenega Tempeha.

02

Bageto prerežemo na polovico in oba dela premažemo s preostalo polovico marinade. Rdečo papriko narežemo na debelejše trake, pripravimo liste kodrolistnatega ohrovta, na trakce narezano čebulo in Kimchi.

03

Papriko popečemo na litoželezni ponvi na ognju, dodamo lističe kodrolistnatega ohrovta. V ponev dodamo mariniran tempeh, in ga cca 3 min pečemo, da se marinada rjavo zapeče.

04

Pečeni polovici baget namažemo z majonezo, nanjo položimo pečene trakove paprike, liste ohrovta in na trakove narezan pečen Tempeh, dodamo sveže trakce čebule in Kimchi.


V receptu so bili uporabljeni naslednji izdelki: