Velikonočni zajčki iz mlečnega testa - Mojca Polak

Velikonočni zajčki iz mlečnega testa

Mojca Polak
Mojca Polak
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
60
min
Čas vzhajanja
30
min
Čas peke

Sestavine

  • Gladka moka 0.5 kg
  • Sladkor 2 žlici
  • Sol 0.5 žličke
  • Mleko 350 ml
  • Kvas 20 g
  • Klinčki 1 skodelica
  • Rumenjak 1 kos

Priprava

01

Moko, raztopljen kvas, sladkor, sol in mleko zgnetemo v kvašeno testo. Pustimo vzhajati 1 uro. Nato testo razdelimo v kepice težke po 50 gramov. Testo oblikujemo v majhne hlebčke, ki jih nekoliko sploščimo.

02

S škarjami na obeh koncih izrežemo ušesa. Za oči naredimo luknjice ali vbodemo po 2 klinčka. Zajčke premažemo z mešanico jajca in mleka. Zložimo v namaščen pekač in jih pečemo 30 minut na 160 stopinjah.