30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave
60
min
min
Čas vzhajanja
30
PT30M min
PT30M min
Čas peke
Sestavine
- Gladka moka 0.5 kg
- Sladkor 2 žlici
- Sol 0.5 žličke
- Mleko 350 ml
- Kvas 20 g
- Klinčki 1 skodelica
- Rumenjak 1 kos
Priprava
01
Moko, raztopljen kvas, sladkor, sol in mleko zgnetemo v kvašeno testo. Pustimo vzhajati 1 uro. Nato testo razdelimo v kepice težke po 50 gramov. Testo oblikujemo v majhne hlebčke, ki jih nekoliko sploščimo.
02
S škarjami na obeh koncih izrežemo ušesa. Za oči naredimo luknjice ali vbodemo po 2 klinčka. Zajčke premažemo z mešanico jajca in mleka. Zložimo v namaščen pekač in jih pečemo 30 minut na 160 stopinjah.