PT20M min
PT20M min
Sestavine
Za piščanca
- Piščančja stegena brez kosti in kože 300 g
- Olje 1 žlica
- Poper
- Sol
Za parmezanovo omako
- Maslo 1 žlica
- Česen v prahu 1 žlička
- Smetana za kuhanje 300 ml
- Sveže nastrgan parmezan 40 g
- Poper
- Sol
Potrebujemo še
- Testenine (majhne) 250 g
- Mozzarella naribano 100 g
Priprava
Za piščanca
Piščančja stegna razrežemo na majhne koščke, ki naj bodo enako veliki, da se bodo istočasno spekli.
Koščke solimo in popramo.
V malce večji kozici segrejemo žlico olja in koščke piščanca z vseh strani popečemo.
Ko so pečeni, jih odstranimo iz kozice in preložimo na krožnik.
S papirnato servieto obrišemo ostanke maščobe v kozici.
Za parmezanovo omako
Za omako lahko uporabimo isto kozico v kateri smo pekli piščanca.
Najprej raztopimo žlico masla, nato dodamo česen.
Česen pražimo 10 sekund, samo toliko, da zadiši. Pazimo, da se ne zažge.
Prilijemo smetano za kuhanje in dobro premešamo, da se poveže z maslom in česnom.
Omako kuhamo do vretja in ko zavre, zmanjšamo temperaturo ter jo ob rahlem brbotanju kuhamo približno 5 minut, da se malo zgosti.
Potem dodamo sveže nariban parmezan in omako po okusu popramo in solimo.
Premešamo, da se parmezan stopi in lepo poveže z omako, nato pa kozico umaknemo iz štedilnika.
Za testenine
Medtem ko se omaka kuha, zavremo osoljeno vodo za testenine.
Ko voda zavre, dodamo testenine in jih kuhamo približno 2 minuti manj kot piše na embalaži.
Kuhane testenine odcedimo, približno 50 do 100 ml vode od kuhanja pa si shranimo za omako.
Za peko testenin
Takoj ko je parmezanova omaka kuhana, vanjo dodamo koščke pečenega piščanca in testenine.
Prilijemo še vodo od kuhanja testenin (da omaka postane sočnejša) ter dobro premešamo.
Vse skupaj razporedimo po pekaču in potresemo z ribano mozzarello.
Pekač damo v pečico na 200 °C, za približno 20 minut, da se sir raztopi in vse skupaj lepo zapeče.
Zapečene testenine v parmezanovi omaki s piščancem postrežemo še tople.