5
PT5M min
PT5M min
Čas priprave
15
PT15M min
PT15M min
Čas kuhanja in pečenja
Sestavine
Marinada za meso:
- Svinjski vrat s kostjo (narezan na 4 zrezke) 600 g
- Kajenski poper 0.25 žličke
- Sladka paprika v prahu 1 žlička
- Mlet česen 0.5 žličke
- Timijan 0.5 žličke
- Origano 1 žlička
- Sol
- Poper
- Med 2 žlici
- Oljčno olje 1 žlica
- Peteršilj za posip 1 žlička
- Sesekljan čili za posip 1 žlička
Omaka:
- Oljčno olje 1 žlica
- Čili 2 žlički
- Česen 3 stroki
- Med 60 ml
- Voda 60 ml
- Jabolčni kis 2 žlici
Priprava
01
V skledo damo meso in ga začinimo s kajenskim poprom, papriko v prahu, mletim česnom, timijanom, origanom ter soljo in poprom. Dodamo še med, olivno olje in premešamo, da se sestavine povežejo. Postavimo na stran in pripravimo žar.
02
Segrejemo ali zakurimo žar. Ko temperatura žara doseže 250°C, oziroma, ko je žar tako vroč, da ne moremo dlje kot 2 sekundi držati roko 10 cm nad rešetko, dodamo marinirano svinjino. Pomagamo si s kuhinjskimi kovinskimi prijemalkami. Meso pečemo 2 minuti na vsaki strani, oziroma dokler ni zapečeno.
03
Ponev pristavimo na zmeren ogenj. Dodamo oljčno olje, sesekljan čili, sesekljan česen, med in vodo. Kuhamo 3-4 minute, redno premešamo. Dodamo kis in kuhamo še 5 minut. V omako dodamo na žaru pečeno svinjino, premešamo, posujemo s sesekljanim peteršiljem ter sesekljanim čilijem in postrežemo z izbrano prilogo.