15
PT15M min
PT15M min
Čas priprave
20
PT20M min
PT20M min
Čas kuhanja
40
PT40M min
PT40M min
Čas peke
Sestavine
Sestavine zelenjava:
- Por 1
- Zelena bučka 1
- Špinača 3 pesti
- Zamrznjen brokoli 10 kosov
- Česen 5 strokov
- Olivno olje 3 žlice
- Sol 1 žlička
- Bazilika 1 žlička
- Origano 1 žlička
- Poper 0.5 žličke
- Sladka paprika 0.5 žličke
Sestavine bešamel omaka:
- Maslo 3 žlice
- Moka 4 žlice
- Mleko 600 ml
- Sol 1 žlička
- Poper 0.5 žličke
- Muškatni orešček 0.5 žličke
Sestavine lazanja:
- Listi za lazanjo
- Ribana mozzarela
Priprava
01
Na nekaj žlicah olivnega olja popražimo por, nato dodamo bučke, špinačo, zamrznjen brokoli, česen in vse začimbe. Pražimo, dokler se zelenjava ne zmehča in večina tekočine izhlapi.
02
V loncu raztopimo maslo in dodamo moko. Nenehno mešamo, dokler se moka ne zgosti in nato postopoma prilivamo mleko. Po pol skodelice naenkrat, tako da se mleko popolnoma vključi. Ko dobimo željeno gostoto omake, dodamo začimbe.
03
Sedaj zgradimo lazanjo. Začnemo z dvemi zajemalkami bešamel omake, dodamo lazanja testenine, nato zelenjavo in plast mozzarelle. Postopek ponovimo še enkrat. V pečici pečemo približno 40 minut na 190 stopinj oz dokler zgornja plast ne dobi lepe zlato rjave barve.