Zmečkan hrustljavo zapečen mlad krompir - Jernej Kitchen
Zmečkan hrustljavo zapečen mlad krompir - Jernej Kitchen

Zmečkan hrustljavo zapečen mlad krompir

Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Čas aktivne priprave
30
min
Čas kuhanja
10
min
Čas priprave
40
min
Čas peke

Sestavine

  • Mladi krompir 1 kg
  • Olivno olje 3 žlice
  • Sol 1 žlička
  • Zeliščna mešanica (peteršilj, timijan, origano, rožmarin) 1 žlička
  • Solni cvet (opcijsko) 0.5 žličke

Priprava

01

SKUHAMO KROMPIR
V lonec z vrelo soljeno vodo stresemo očiščen krompir z olupom. Pri rahlem vretju krompir kuhamo 25 - 30 minut, oziroma tako dolgo, da je krompir mehek. Rešetko damo na sredino pečice in jo segrejemo na 210 stopinj (ventilator).

02

ZAČINIMO KROMPIR
Krompir odcedimo in ga pustimo na cedilu 5 minut, da para izpari. Nato ga damo v skledo in začinimo z olivnim oljem in soljo. Dobro premešamo in stresemo na pekač obložen s papirjem za peko.

03

KROMPIR SPEČEMO
Z lopatko krompir pritisnemo ob pekač, da se splošči v polpet. Krompir postavimo v pečico in ga pečemo 20 minut pri 210 stopinj, nato ga z lopatko obrnemo in pečemo še 15 - 20 minut na drugi strani.

04

POSTREŽEMO
Posujemo s sesekljanimi svežimi zelišči, soljo in postrežemo in izbrano glavno jedjo.

Namig!

Za ta recept skušamo izbrati bolj male krompirje, da se bodo enakomerno spekli in bodo zunaj hrustljavi, znotraj pa mehki in sočni.