
Gurmanske priloge k ribjim jedem
Radi pripravljate ribe, a vam zmanjkuje idej, kako jih popestriti z izvrstnimi prilogami? Pripravili smo nekaj malce drugačnih predlogov, in sicer z različnimi gurmanskimi sestavinami, ki so vam na voljo v naših trgovinah. Vsako ribjo jed boste z izbranimi dodatki slastno popestrili in poskrbeli za vrhunske okuse.

Osvežilna solata s tremi riži
Za osvežilno prilogo po navodilih skuhajte mešanico treh rižev. Ko je riž hladen dodajte razpolovljene češnjeve paradižnike, olive, pečene bučke in sveža zelišča, kot sta bazilika in origano. Začinite z limoninim sokom, oljčnim oljem, soljo in poprom.
Paradižnik s feta sirom
Na svežo rukolo naložite narezane paradižnike in dodajte na večje
kose nadrobljen feta sir, črne ali zelene olive in fino narezano šalotko.
Bogato pokapljajte z oljčnim oljem in malce balzamičnega kisa, potresite v
svežim origanom, okrasite z listi bazilike.


Blitva s pinjolami in česnom
Na oljčnem olju nežno popražite pinjole in nasekljan česen, dodajte hitro blanširano mlado blitvo in/ali špinačo ter še malce popražite vse skupaj. Naribajte limonino lupinico, poprajte in solite ter na koncu pokapljajte z malo limoninega soka.
Omaka s sušenimi paradižniki
V mešalniku na hitro zmeljite sušene paradižnike z nekaj
kapljicami balzamične glazure in kisa, malce oljčnega olja in limoninega soka,
solite in poprajte. Za več teksture grobo zmeljite še olive in kapre, ter
preden postrežete, primešajte nasekljano svežo meto.
