File ribe s solato

Gurmanske priloge k ribjim jedem

Radi pripravljate ribe, a vam zmanjkuje idej, kako jih popestriti z izvrstnimi prilogami? Pripravili smo nekaj malce drugačnih predlogov, in sicer z različnimi gurmanskimi sestavinami, ki so vam na voljo v naših trgovinah. Vsako ribjo jed boste z izbranimi dodatki slastno popestrili in poskrbeli za vrhunske okuse. 

Solata s tremi riži in zelenjavo

Osvežilna solata s tremi riži

Za osvežilno prilogo po navodilih skuhajte mešanico treh rižev. Ko je riž hladen dodajte razpolovljene češnjeve paradižnike, olive, pečene bučke in sveža zelišča, kot sta bazilika in origano. Začinite z limoninim sokom, oljčnim oljem, soljo in poprom. 

Paradižnik s feta sirom

Na svežo rukolo naložite narezane paradižnike in dodajte na večje
kose nadrobljen feta sir, črne ali zelene olive in fino narezano šalotko.
Bogato pokapljajte z oljčnim oljem in malce balzamičnega kisa, potresite v
svežim origanom, okrasite z listi bazilike. 

Paradižnikova solata rukolo, feto in črnimi olivami
Blitva s pinjolami

Blitva s pinjolami in česnom

Na oljčnem olju nežno popražite pinjole in nasekljan česen, dodajte hitro blanširano mlado blitvo in/ali špinačo ter še malce popražite vse skupaj. Naribajte limonino lupinico, poprajte in solite ter na koncu pokapljajte z malo limoninega soka.

Omaka s sušenimi paradižniki

V mešalniku na hitro zmeljite sušene paradižnike z nekaj
kapljicami balzamične glazure in kisa, malce oljčnega olja in limoninega soka,
solite in poprajte. Za več teksture grobo zmeljite še olive in kapre, ter
preden postrežete, primešajte nasekljano svežo meto. 

Omaka s sušenimi paradižniki
SPAR Digitalni račun
Digitalni račun

Digitalni račun – brez papirja, brez skrbi
V SPAR plus aplikaciji preprosto vklopi prejemanje digitalnih računov in tako boš imel vse račune vedno pri roki in na enem mestu.

Več