
Odkrijte suši in japonsko umetnost dolgoživosti
Japonci sodijo med najdlje živeče narode na svetu. Je njihova skrivnost v prehrani, v načinu življenja, morda v njihovi kulturi in običajih? Vse od naštetega so sestavine, ki koristijo vitalnosti, a danes bomo raziskali, kaj jedo. Če vas bo vsebina navdihnila, boste z izbranimi sestavinami iz naše ponudbe lahko tudi sami pripravili jedi s pridihom dežele vzhajajočega sonca.

Prehrana kot umetnost dolgoživosti
Japonska prehrana je barvita, uravnotežena in skrbno pripravljena. Temelji na svežih sezonskih sestavinah, fermentiranih živilih in rižu, uživajo pa tudi veliko rib. Obroki so manjši, hrana pa se mora skladno s tradicijo uživati počasi in osredotočeno. Pogosto uporabljajo žar ali pa živilo v tempuri hitro ocvrejo, obvladajo nežno kuhanje s paro, zelo cenjene so tudi jedi s surovimi sestavinami.

Pripravite suši po svojem okusu
Če vas je zamikalo, da bi si tudi sami ustvarili svojo suši mojstrovino, imamo za vas vse potrebno! Začnite z rižem za suši, ki je osnova vsakega pravega sušija – lepljiv, nevtralen in popoln za zvitke ali nigiri. Obvezne so tudi nori alge, v katere lahko zavijete riž in sveže sestavine po svojem okusu. Za pristen okus poskrbi kis za suši, s katerim začinite riž, medtem ko sojina omaka, wasabi pasta in vloženi ingver v kisu s sladilom (Saitaku) dopolnijo celotno izkušnjo s pristnimi japonskimi okusi.
Poglejte, kaj vse vam je na voljo v naših trgovinah, in se preizkusite v japonski tradicionalni kulinariki – sveži, uravnoteženi in okusni.