Grashka - skupina izdelkov

Izdelki Grashka

Obstoječemu pestremu naboru veganskih in vegetarijanskih izdelkov so se na naših policah pridružili še polnovredni rastlinski izdelki slovenske znamke Grashka. Za fermentiranimi izdelki iz regionalnih sestavin stoji soustanovitelj nekdanje restavracije Kucha Martin Rojnik, ustvarjeni pa so bili kot odziv na prehransko krizo ter izgubljanje stika z naravnim okoljem. Gre za novo generacijo veganske prehrane, ki sledi tako tradiciji kot konceptu lokalne samooskrbe.

Z edinstvenimi izdelki Grashka smo znova potrdili svojo zavezo iz akcije »To smo mi«, v sklopu katere si skupaj z lokalnimi podjetniki, pridelovalci, rejci, malimi in velikimi kmeti prizadevamo za ustvarjanje odpornih kratkih dobavnih verig, obenem pa želimo naših kupcem ponuditi raznolikost okusov in veliko gurmanskih užitkov.

David Kovačič, generalni direktor podjetja SPAR Slovenija:

"S ponosom podpiramo ekološke izdelke in slovenske prodorne zgodbe, kot je Grashka, ki obenem s svojo novo proizvodnjo v Velenju ter odpiranjem delovnih mest predstavlja veliko dodano vrednost za prebivalce Šaleške doline."

Veganski kotiček, izdelki Grashka

O izdelkih Grashka

Izdelki Grashka so narejeni iz regionalno pridelanih ekoloških sestavin brez umetnih aditivov. Med njimi najdete že znane sestavine kot so čičerika, ajda, konoplja, bob in beli fižol, hkrati pa ponujajo popolnoma nove in edinstvene okuse, ki nastanejo s postopki fermentacije, dehidracije in dimljenja. Vsi izdelki Grashka so narejeni z mislijo na okolje in odgovorno rabo naravnih virov, zato predstavljajo odločen korak k učinkovitejšemu prehranskem modelu. Z visoko vsebnostjo beljakovin, ponujajo možnost izbire odgovorne rastlinske prehranske rešitve, obenem pa predstavljajo odlično gorivo za naše telo.  

100 % rastlinska Grashka pica

Tako kot vsi izdelki Grashka, je tudi pica ustvarjena iz polnovrednih sestavin, ki so ključ do boljšega vnosa hranil. Vsebuje fermentirane stročnice, ki so lažje prebavljive.
Vse sestavine so regionalnega izvora, s čimer poskrbijo za kratke dobavne verige in se trudijo, da je ogljični odtis čim manjši.

100 % rastlinsko, okusno in polnovredno.
Na voljo v vseh trgovinah INTERSPAR.

PICA PEPPE

Testo s kaljeno ržjo, fermentirana čičerikina krema, pikantni ajdov valj, paradižnikova mezga, olive, bazilika.

Ustvarjena za tiste, ki radi svoj obrok začinite nekoliko bolj pekoče.

PICA NORDIK

Testo za pico s čičerikino moko, krema iz fermentiranega borlotti fižola in hrena,
dimljen bukov ostrigar, kapre, bela čebula.

Ustvarjena za tiste, ki se ne branite čebule in okusa po dimljenem.

Veganski burek s fermentirano čičerikino kremo, postrežno, 240 g

Blagovni znamki Pekarna Pečjak in Grashka sta združili moči in ustvarili 100% rastlinski burek s fermentirano čičerikino kremo, ki ga najdete v vseh naših INTERSPARIH na postrežnem oddelku Pekarne SPAR.

Priljubljen burek, ki prija ob vsakem delu dneva ali noči, je odslej še slastnejši sopotnik v dinamičnem življenju. S hitro pripravo prihrani čas, z izbranimi sestavinami 100 % rastlinskega izvora pa nagovarja kupce, ki posegajo po tovrstnih izdelkih. Fermentacija je ena od prednosti čičerikine kreme, ki je jedro okusnega polnila bureka, namenjenega vsakomur, ki ob hitrem slogu življenja ceni užitek v obroku in hkrati ne pozablja na dobro počutje.

GRASHKA, CHIKO - bio fermentiran čičerikin blok, mediteran 250 g

CHIKO - bio fermentiran čičerikin blok, mediteran 250 g

Fermentiran čičerikin blok tokratne ponudbe nas odnaša v južnejše kraje. Vse paradižnike in zelišča, ki jih mediteranska krajina v poletju pridela in posuši, jih Grashka s pridom uporabi za začinjanje njihovega produkta. S poletjem se je v njihovem razvojnem timu porodila ideja za nov okus lahkotnejšega in morskega značaja, saj imajo vsi radi gurmansko zasanjane pobege v južnejše svetove. Fermentiran čičerikin blok tokrat nadgrajujejo z dodanim ekstra deviškim oljčnim oljem, sušenim paradižnikom, baziliko, timijanom, rožmarinom in origanom, kar fermentirani čičeriki doda nekoliko bolj sladkobno, svežo in lahkotnejšo noto.

Sestavine: Voda, čičerika 27%, ekstra deviško oljčno olje, oluščeno konopljino seme, sušeni paradižnik, sol, česen, bazilika, timijan, rožmarin, origano, kvasni ekstrakt, mlečnokislinske bakterije.

Uporaba: Chiko narežemo in ga rahlo popečemo.  Najbolj se prileže kot narezek, je odličen v solatah in sendvičih.

Opis:

 • 100% rastlinski izdelek
 • Fermentirano živilo
 • Vir beljakovin in prehranskih vlaknin
 • Brez eksotičnih olj in umetnih aditivov
BEAN - bio fermentiran namaz iz borlotti fižola, 175 g

BEAN - bio fermentiran namaz iz borlotti fižola, 175 g

Graskin razvojni oddelek je izumil univerzalno nevtralni beli namaz za vse generacije, še posebej za družine. Osnovni gradnik njihovega namaza - borlotti fižol, prihaja iz prostranstev Umbrie v Italiji. Moko obdelujejo s kamnitimi mlini, s čimer v njej ohranijo hranilne vrednosti. Za njegovo osnovo so uporabili velikokrat prezrt beli fižol, ki je zelo hranljiv in zdrav s svojo vsebnostjo antioksidantov, vlaknin in beljakovin. Namaz iz belega fižola skozi proces fermentacije pridobi na svežini in širini okusa, lahkotnosti prebavljanja ter s pozitivnimi bakterijami našemu črevesju podporne delikatese. Ni Philadelphia namaz in obljubljamo da ne napenja!  Popečite kruh, na debelo namažite, sprobajte in povejte, če to ni to kar je vašo družino razveselilo in nasitilo.

Sestavine: Voda, repično olje 17,8%, borlotti fižol, gorčično seme, hren,  česen, sol, mlečnokislinske bakterije.

Uporaba: Bean je najboljši, ko se ga na debelo namaže na dobro popečen kruh ali toast.

Opis:

 • 100% rastlinski izdelek
 • Fermentirano živilo
 • Brez eksotičnih olj in umetnih aditivov
Grashka - BUCK - bio dimljen ajdov valj, klasik, 250g

BUCK - bio dimljen ajdov valj, klasik, 250g

Vsi smo razsvetljeni z dejstvom, da je ajda zdrava, da je hranljiva, da je prava lepotica v rastlinskem kraljestvu. Težava se pojavi, kako jo okusno zaužiti. Grashkin razvojni oddelek se je soočal s tem izzivom dolge zime in ponudil ljudstvu dimljen ajdov valj Buck. Hladno luščena ajda iz slovenskega ekološkega mlina Stražar je bogat vir beljakovin in sestavljenih ogljikovih hidratov, našega glavnega vira energije. Pri Grashki so izdelek uspešno uporabili pri enolončnicah, picah in solatnih bovlah. Za boljšo izkušnjo narežite kolute in jih popecite iz obeh strani. 

Sestavine: ajda, voda, čebula, česen, začimbe (dimljena paprika, poper, majaron, aroma dima, oljčno olje, sol).  

Uporaba: Buck narežete in ga rahlo popečete na ponvi. Prileže se kot narezek ali v sendviču in kot priloga toplim jedem ali solatam.

Opis:

 • Dober vir sestavljenih ogljikovih hidratov in beljakovin
 • Kakovosten regionalen izdelek iz ekološke Slovenske ajde
 • Pasterizirano živilo
 • 100% rastlinski izdelek
 • Brez dodanega kokosovega olja, procesiranih škrobov in sumljivih umetnih arom
Grashka - BUCK - bio dimljen ajdov valj, pikant, 250g

BUCK - bio dimljen ajdov valj, pikant, 250g

Vsi smo razsvetljeni z dejstvom, da je ajda zdrava, da je hranljiva, da je prava lepotica v rastlinskem kraljestvu. Težava se pojavi, kako jo okusno zaužiti. Grashkin razvojni oddelek se je soočal s tem izzivom dolge zime in ponudil ljudstvu dimljen ajdov valj Buck. Hladno luščena ajda iz slovenskega ekološkega mlina Stražar je bogat vir beljakovin in sestavljenih ogljikovih hidratov, našega glavnega vira energije. Pri Grashki so izdelek uspešno uporabili pri enolončnicah, picah in solatnih bovlah. Za boljšo izkušnjo narežite kolute in jih popecite iz obeh strani.

Sestavine: ajda, voda, čebula, česen, začimbe (chilli).

Uporaba: Buck narežete in ga rahlo popečete na ponvi. Prileže se kot narezek ali v sendviču in kot priloga toplim jedem ali solatam.

Opis:

 • Dober vir sestavljenih ogljikovih hidratov in proteinov
 • Kakovosten regionalen izdelek iz ekološke Slovenske ajde
 • Pasterizirano živilo
 • 100% rastlinsko živilo
 • Brez dodanega kokosovega olja, procesiranih škrobov in sumljivih arom
Veganski kotiček, izdelki Grashka, TOFU bio klasik

TOFU bio klasik, 200 g

Tofu se je pojavil v azijski kulinariki več kot 2000 let nazaj in še danes predstavlja soja enega najpomembnejši virov baljakovin. Skrbno izbrane sorte regionalne ekološke soje in ročna priprava izdelka ustvarijo prepričljivo kulinarično izkušnjo. Klasičen tofu lahko uporabite v sladkih in slanih jedeh. Zaradi nevtralnosti okusa ga lahko začinite po svojih željah.

Sestavine: soja, voda, zgoščevalec: kalcijev klorid.

Uporaba: Primerno za Azijske jedi, za narezek, v sendvič, v solatne bowle, rižote ali v enolončnice.

Opis:

 • Kakovosten regionalen izdelek iz ekološke Hrvaške soje
 • Pasterizirano živilo
 • Vegansko živilo
 • Alergeni: soja, možne sledi glutena, sezama in gorčice
 • Brez dodanega kokosovega olja, procesiranih škrobov in sumljivih umetnih arom
Veganski kotiček, izdelki Grashka, TOFU bio dimljen

TOFU bio dimljen, 200 g

Tofu se je pojavil v azijski kulinariki več kot 2000 let nazaj in še danes predstavlja soja enega najpomembnejši virov baljakovin. Skrbno izbrane sorte regionalne ekološke soje in ročna priprava izdelka ustvarijo prepričljivo kulinarično izkušnjo. Naravno dimljen tofu na bukovem lesu ustvari prepričljivo aromo, zato ga uporabite v azijskih jedeh ali domače orientirani kuhinji.

Sestavine: soja, voda, naravni dim bukovega lesa, zgoščevalec: kalcijev klorid.

Uporaba: Primerno za Azijske jedi, za narezek, v sendvič, v solatne bowle, rižote ali v enolončnice.

Opis:

 • Kakovosten regionalen izdelek iz ekološke Hrvaške soje
 • Pasterizirano živilo
 • Vegansko živilo
 • Alergeni: soja, možne sledi glutena, sezama in gorčice
 • Brez dodanega kokosovega olja, procesiranih škrobov in sumljivih umetnih arom
Grashka - OYSTER JERKY - bio dimljen bukov ostrigar, 50g

OYSTER JERKY - bio dimljen bukov ostrigar, 50g

Dimljen bukov ostrigar uvrščamo v segment hrane za konec sveta. Lahek je, shraniš ga lahko v žep, prigrizneš ga lahko na poti umika pred globalnim segrevanjem, ponaša se z visoko vsebnostjo beljakovin in predstavlja močnega aduta v kuhinji. Grashka kuhinja je vibrirala od veselja ob pripravi testenin “karbonara”, pice s kislim testom ali gobje rižote. Za bolj preproste kuharje popečite kruh, dodajte hrenov namaz in dimljenega ostrigarja. Bukov ostrigar je pridelan trajnostno, na ekološki slami, nedaleč stran od pridelave.

Sestavine: bukov ostrigar, jabolčni sok, jabolčni kis, čili, dim, koriander, črni poper, rjav sladkor, česen, ingver, sol, sončnično olje, tamari sojina omaka.

Uporaba: Za uživače suhomesnatih izdelkov, se dimljen bukov ostrigar postavlja ob bok najboljšim. Lahko ga obravnavate kot fino slan in pekoč prigrizek, za kuharske navdihnjence pa lahko pričnete klasiko med testeninami "Carbonaro". V nadaljevanju pa so možne aplikacije na vse slane jedi, kjer vam manjka dodaten suspenz.

Opis:

 • 24 ur dehidrirano
 • Kakovosten regionalen izdelek iz ekološkega Slovenskega bukovega ostrigarja
 • Premium izdelek iz bukovega ostrigarja
 • Vegansko živilo
 • Alergeni: soja
 • Brez dodanega kokosovega olja, procesiranih škrobov in sumljivih umetnih arom
Grashka - TEMPEH bio klasik, 200 g

TEMPEH bio klasik, 200 g

Tempeh se je prvič pojavil na otoku Java v Indoneziji, kjer so kuhano sojo zavijali v palmove liste in pustili kulturam Rhizopus Oryzae, da razraste svoje snežno bele micelije. Pri Grashki so v izdelku uporabili ekološko regionalno pridelano sojo. Tempeh je močno priljubljen med športno nacijo zaradi visoke vsebnosti beljakovin, ki se med fermentacijo sprostijo. Tempeh je za pravo izkušnjo dobro marinirati in dobro popeči v ponvi. Uporabite česen, tamari omako, kis, javorjev sirup in timijan, počakajte da tempeh dobro karamelizira in uživajte ob kateri koli jedi.

Sestavine: soja, voda, jabolčni kis, starter kultura.

Uporaba: Primerno za Azijske jedi, za narezek, v sendvič, v solatne bowle, rižote ali v enolončnice.

Opis:

 • Kakovosten regionalen izdelek iz ekološke Hrvaške soje
 • Vsebuje cca 10g proteinov.
 • Vegansko živilo.
 • Alergeni: soja, možne sledi glutena, sezama in zelene.
 • Brez dodanega kokosovega olja, procesiranih škrobov in sumljivih umetnih arom.
Grashka - TEMPEH bio dimljen, 200 g

TEMPEH bio dimljen, 200 g

Tempeh se je prvič pojavil na otoku Java v Indoneziji, kjer so kuhano sojo zavijali v palmove liste in pustili kulturam Rhizopus Oryzae, da razraste svoje snežno bele micelije. Pri Grashki so v izdelku uporabili ekološko regionalno pridelano sojo. Tempeh je močno priljubljen med športno nacijo zaradi visoke vsebnosti beljakovin, ki se med fermentacijo sprostijo. Tempeh je za pravo izkušnjo dobro marinirati in dobro popeči v ponvi. Uporabite česen, tamari omako, kis, javorjev sirup in timijan, počakajte da tempeh dobro karamelizira in uživajte ob kateri koli jedi.

Sestavine: soja, voda, jabolčni kis, starter kultura.

Uporaba: Primerno za Azijske jedi, za narezek, v sendvič, v solatne bowle, rižote ali v enolončnice.

Opis:

 • Kakovosten regionalen izdelek iz ekološke Hrvaške soje
 • Vsebuje cca 10g proteinov.
 • Vegansko živilo.
 • Alergeni: soja, možne sledi glutena, sezama in zelene.
 • Brez dodanega kokosovega olja, procesiranih škrobov in sumljivih umetnih arom.
Grashka - PATE - namaz iz bukovega ostrigarja, 230g

PATE - namaz iz bukovega ostrigarja, 230g

Ko so pri Grashki razmišljali o namazu “Pate” so razmišljali o družini in tistem nedeljskem jutru, ko oče prinese iz pekarne sveže žemlje iz kislega testa, s hrustljavo skorjo in mehko sredico. Kako si otroci veselo mažejo namaz iz bukovega ostrigarja, muškatne buče in sladkega krompirja. Njihov namig je, da se lahko uporabi osnova tudi za pite, štruklje in kot osnovo za omako. Preostanek alkimije prepuščen vam. 

Sestavine: bukov ostrigar, sladki krompir, hokaido buča, čebula, Provansalska zelišča, dim, kardamom, rdeča dimljena paprika, sončnično olje, belo vino, peteršilj, sol, kis.

Uporaba: Paté je najboljši, ko se ga na debelo namaže na dobro popečen kruhek ali toast. Paté je tudi odlična osnova za testeninsko omako.

Opis:

 • Dober vir proteinov in sestavljenih ogljikovih hidratov.
 • Kakovosten regionalen izdelek iz ekološke Slovenske zelenjave.
 • Vegansko živilo.
 • Brez dodanega kokosovega olja, procesiranih škrobov in sumljivih umetnih arom.
Grashka - CHIKO - bio fermentiran čičerikin blok, klasik, 250g

CHIKO - bio fermentiran čičerikin blok, klasik, 250g

Izbrana ekološka čičerika iz osrednje Italije je glavni gradnik izdelka, ki ga pri Grashki z mlečnokislinskimi bakterijami fermentirajo, naredijo lažje prebavljivega in omogočijo boljšo absorbcijo beljakovin. Dodali so konopljina semena za višjo stopnjo esencialnih maščob. Izdelek Chiko priporočajo predvsem športnikom, je pa zaradi bogate hranilnosti primeren za vse generacije. Kulinarično bi ga uvrstili v “blok-ovski” asortiman, ki je primeren za sendviče, zelenjavne bovle, rižote ali testenine. Z naravno ustvarjeno kislino ste morda našli svojo novo delikatesno avanturo.

Sestavine: čičerika, hladnoluščena konopljina semena, voda, sončnično olje, sol, mlečnokislinske bakterije.

Uporaba: Chiko se najbolj prileže kot narezek, je odličen v solatah in sendvičih.

Opis:

 • Kakovosten regionalen izdelek iz ekološke Italijanske čičerike
 • Fermentirano živilo
 • 100% rastlinski izdelek
 • Brez dodanega kokosovega olja, procesiranih škrobov in sumljivih umetnih arom

Izdelke poiščite tudi v naši spletni trgovini SPAR Online