Kateri veganski sladoled je najboljši?

V veganskih sladoledih mleko nadomeščajo rastlinske alternative, kot so rižev, ovsen, mandljev ali kokosov napitek. Čeprav so brez mleka, smetane in drugih živalskih sestavin, so ti sladoledi prijetno kremasti in polni okusa. Rastlinske osnove se odlično povezujejo z različnimi dodatki, zato pri izbiri okusov nihče ni prikrajšan – vsak lahko najde nekaj zase.

© Olena Mykhaylova

Mandljeva osnova je oreškasta in elegantna

Mandljevo mleko velja za zelo bogato vegansko osnovo sladoleda, saj ima nekoliko več maščobe, kar prispeva k svilnati teksturi. Nežna oreškasta nota lepo zaokroži okuse in se odlično poveže z drugimi sestavinami. 

Kokosova osnova je polna in kremasta

Sladoled s kokosovo osnovo naj bi bil med veganskimi sladoledi najbolj kremast, z razkošno teksturo in značilnim tropskim priokusom. Zato ga pogosto kombinirajo z različnimi eksotičnimi sestavinami, kot je sočni mango. 

Riževa osnova je lahkotna in nežno sladka

Sladoled na riževi osnovi je bolj nežen, z rahlo naravno sladkostjo in bolj osvežilno kot kremasto teksturo. Ker je manj masten, je odličen v recepturah s sadnimi okusi in za lahkotnejše sladoledne poslastice. 

Ovsena osnova je uravnotežena in gladka

Sladoled na osnovi ovsa prav tako velja za mehko kremastega, njegov okus pa je v osnovi dovolj nevtralen, (zato mu lahko dodate različne sestavine in arome – od vanilije in čokolade do jagodičja) ga mu lahko v različnih variacijah dodajo zelo različne sestavine in arome – od vanilije in čokolade do jagodičja. 

Z dodatki še slajši veganski sladoled

Radi dodate sladoledu še svojo unikatno noto? Preprosto ga obogatite z vegansko smetano, dodajte kapljico balzamične glazure za zanimiv kontrast ali pa po sladoledu potresite nasekljane oreščke, kot so pistacije, orehi ali mandlji.

Točke zvestobe

Kovčki, potovalke, nahrbtniki
Zbirajte točke zvestobe in si zagotovite potovalno opremo Oracle Red Bull Racing po zmagovalno ugodnih cenah – tudi do 75 % ceneje!

Več